Naslovnica > PREDSTAVE > Djevojčice ne bi trebale igrati nogomet

Djevojčice ne bi trebale igrati nogomet

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Što to može povezati šezdesetogodišnjeg muškarca, dvanaestogodišnju djevojčicu i dvadesetpetogodišnju djevojku, a da njihovi najbliži nemaju pojma zašto su povezani.
autorski tim funkcija
Marta Buchaca autor teksta
Miro Mamićoblikovatelj svjetla
Lina Vengoecheaautor audiovizualnog oblikovanja
Nenni Delmestreprevoditelj
Nenni Delmestreredatelj

Marta Buchaca suvremena je katalonska autorica i redateljica, koja je u pažnju španjolkse kazališne javnosti izazvala 2005. debijem  L’Olor sota la pell, dramom koja je dobila nagradu Joaquim Bartrina de Reus, a slijedile su Emergència (2006). i En conserva.2009. premijerno su izvedena njezina dva najveća hita Plastelina  Les nenes no haurien de jugar a futbol, a godinu dana kasniej sama je u Katalonskom narodnom teatru postavila i A mi no em diguis amor, pa je sve antologije koje drže do sebe proglašavaju jednom od najzanimljivijih katalonskih dramatičarki.

Les nenes no haurien de jugar a futbol iliDjevojčice ne bi trebale igrati nogomet  priča je o Anni, 12-godišnjoj djevojčici, 30-godipnjoj Lídii i  50-godišnjem Josepu, koji se zajedno nastradaju u automobilskoj nesreći. Njihove obitelji ne znaju kako se njih troje zajedno našlo u automobilu, otkud se poznaju niti kamo su putovali. Nitko od njih preostalo dvoje nije spominjao svojim bližnjima...

Ako ne znamo odgovor, zašto onda odmah pomišljamo na najgore? Što se dogodilo s pojmovima ljubaznost, solidarnost, pomoć, toplina? Koliko smo odsutni i osamljeni s najbližima... i što ponekad neočekivani susret s nepoznatom osobom može unijeti u naš život?

Dramu je prevela i u HNK Split, kao jedinu premijeru u prvoj polovici sezone 2012/2012, na sceni za samo 55 gledatelja (!?) - režira Nenni Delmestre

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter