Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.46 [19.-25.11.12.]

Tjedni pregled br.46 [19.-25.11.12.]

U Tjednu u kojem dodjeljujemo prve Teatar.hr nagrade Publike, zbit će se još četiri premijere, jedna prva domaća izvedeba koprodukcijskog naslova, započinju DeSADU, XONTAKT i IKS festival, ali i Dodjela NHG.
Share on facebook
Share on twitter

ponedjeljak 19/11/12

  • izvedbom teksta One male stvari nakon polusna autorice Dine Vukelić u režiji Ivone Tomić, započinje još jedno izdanje DeSADU, javno čitanje tekstova studenata Odsjeka dramaturgije, koje će potrajati do 23. studenoga!

sriijeda 21/11/12

  • u Splitu započinje XONTAKT DFV, festivalski program plesnog filma i videa, a koji najavljuje najnoviju festivalsku manifestaciju na domaćoj sceni Iks Festival
  • Gradsko kazalište Sisak iste večeri premijerno izvodi Krajolik pod oružjem, suvremenog britanskog dramatičara Joea Penhalla, koji je kod nas ipak najpoznatiji kao scenarist. Režiju predstave povjerili su Aidi Bukvić.

četvrtak 22/11/12 

  • u ZPC premijerno izvode predstavu Đubrad prokleta! autorice Natalije Manojlović
  •  u zagrebačkoj Tvornice kulture pak točno u 21 sat započinje prva Dodjela Teatar.hr Nagrada Publike na kojoj ćemo, uz bogat i zabavan glazbeni program, saznati tko su najbolje predstave i pojedinci, ali i kazališta i festivali te najveći skandali u prošloj sezoni. Ako još niste glasali za svoje favorite, to do 21. studenog u 12 sati učiniti možete ovdje, dok  ulaznice za samu dodjelu osim u Tvornici i na njezinim prodajnim mjestima možete nabaviti i on-line - ovdje.

petak 23/11/12

  • na recentnom domoljubnom valu premijerno će u Osijeku biti izvedena domaća opera Nikola Šubić Zrinjski, a čiju će režiju potpisati Nina Kleflin.
  • Krležin klasik Leda u kratkom razdoblju doživljava treću domaću inscenaciju, iako je ova u biti koprodukcija ZeKaeMa s Međunarodnim festivalom Kotor Art iz Kotora, te Kraljevskim pozorištem Zetski dom iz Cetinja. Kako su Krleži prišle Anica Tomić i Jelena Kovačić, premijerno je saznala publika ovog ljeta u Crnoj Gori, dok prvu zagrebačku izvedbu možete pogledati u ZKM

 subota 24/11/12  

  • U Splitu počinje prvi Iks festival koji želi promovirati recentnu produkciju drugačijeg kazališta koji se temelji na istraživačkom radu i ekperimentu. Festival traje do 30. studenoga.
  • u zagrebačkom HNK će se pak iste večeri održati Dodjela nagrada hrvatskog glumišta

nedjelja 25/11/12

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI