Upoznajte nominirane: Dubravko Mihanović

Dubravko Mihanović autor je teksta ‘Prolazi sve’ nominiranog za najbolji dramski tekst godine [VIDEO]

  

Dubravko Mihanović rođen 1975. u Zagrebu.

Diplomirao je Dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Dramski su mu tekstovi – kazališni i radijski – izvođeni u kazalištima u Zagrebu, Splitu, Zadru, Virovitici, Dublinu, Santiagu, Sarajevu, Genovi… na Hrvatskom radiju, kao i na radio-postajama u Sloveniji, Slovačkoj, Poljskoj, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Finskoj, Velikoj Britaniji…

Drama “Bijelo”, za koju je 1998. godine dobio nagradu “Marin Držić” Ministarstva kulture RH, uvrštena je u knjige “Nova hrvatska drama: izbor iz drame 90-tih” i “Croatian Radio Plays in the 1990s” te je snimljena za Hrvatsku televiziju.
Nagradu “Marin Držić” ponovno je dobio 2004. za dramu “Žaba”, čija je produkcija u Teatru &TD nagrađena i Marulovom nagradom te Nagradom hrvatskog glumišta, objema za najbolju predstavu te sezone u Hrvatskoj.

Kao dramaturg radio je na predstavama u GDK Gavella, HNK Split, GK Komedija, SK Kerempuh, GK Žar ptica, DK Dubrava, Teatru &TD…, kao pisac i dramaturg surađivao je s Dramskim programom Hrvatskog radija i s Hrvatskom televizijom.

Objavljivao je u “Teatru&Teoriji”, “Frakciji”, “Kazalištu”, “Forumu”, “Vijencu”, “Quorumu”, “Poeziji”…, bio je urednik drame u časopisu “Plima”. Za poeziju je dobio nagradu “Plava sol”, umjetničke organizacije “Vuković & Runjić”. Piše i libreta, kao i scenarije za radijske i televizijske dokumentarne emisije i filmove, te tekstove za dječje predstave.

Kućni je dramaturg zagrebačkog kazališta Gavella.

Autor je teksta Prolazi sve nominiranog za Teatar.hr Nagradu Publike 2012 u kategoriji najboljeg novog dramskog teksta.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.