Naslovnica > PREDSTAVE > Narančina kora (st)

Narančina kora (st)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Maja Pelević se dotiče teme izgleda, seksa, obitelji, ljubavi ali primarno kroz pitke i cinične dijaloge, bavi se moralom i manipulacijom.
autorski tim funkcija
Nera Miočićoblikovatelj videa
Jelena Posavec Tušekredatelj
Jelena Posavec Tušekkoreograf
Toni Mijačoblikovatelj videa
Maja Pelević autor teksta
Mario Lekokostimograf
TBFskladatelj

Fragmentarna drama brzih izmjena situacija i britkog i sarkastičnog izričaja ženski je potpis i oštri komentar na cijelu jednu generaciju cyberchick – estetsko-korektivne - živi brzo – pij puno – ševi puno – nađi savršenog muškarca prirode. Podjeljena u 22 dijela koja nose šarolike naslove poput '10 pravila za savršen celulit', 'Kontra-kontraindikacije' ili 'Kupite kuharicu – postanite mlada', Pelević ne pripovijeda jednu priču već slaže poprilično koherentan mozaik u kojoj se glumci prebacuju iz jednog lica u drugo, ocrtavajući pritom čitavu jednu problematiku ženskog identiteta u suvremenom društvu, te likove koje se nasilno pokušava ugurati u kalup istog tog društva, no koji to, ipak, srećom, potpuno ne uspijevaju.

Glavna junakinja, Ona, jedna je neprilagođena žena koja se podvrgava raznim estetskim zahvatima kako bi se uklopila i bila ''obična'' u svijetu koji i nije tako običan. Kroz tu transformaciju prate je dva lika, Problematičan i Zrela koji utjelovljuju stereotipe, ideje ponašanja i izgleda iz raznih časopisa za ljepotu i zdravlje. Neizostavna je i muška figura nogometaša, On, koji doprinosi stvaranju dojma da živimo u jednom vremenu izokrenutih vrijednosti i nemogućnosti uspostave normalnih međuljudskih odnosa i komunikacije.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter