Search
Close this search box.

Sezona 2012/2013: Teatar Gavran

Teatar Gavran ove sezone slavi 10 godina postojanja, ali i još dva jubileja, a ima i novu premijeru.

Prenosimo vam najave premijernih naslova u sezoni 2012/2013. onako kako ih je oglasio Teatar Gavran.

***

U sezoni koja je pred nama, Teatar GAVRAN će proslaviti desetu obljetnicu svoga postojanja trima značajnim događajima:

-        U listopadu premijerom komedije “Lutka” našeg stalnog pisca Mire Gavrana, s Robertom Kurbašom i Doris Pinčić u glavnim ulogama, a u režiji Mladene Gavran.

-        U studenome 50. izvedbom prošlogodišnje uspješnice “Pacijent doktora Freuda”, u  režiji Roberta Raponje.

-        U prosincu 200. izvedbom hit monokomedije “Hotel Babilon” u režiji Aide Bukvić.

 

Lutka

U komediji “Lutka” muškarac, kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila njegova djevojka, počinje živjeti sa ženom lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca. Androidnu lutku je konstruirala žena znanstvenica, nedugo nakon svoga bračnog brodoloma, pa je u  lutku prenjela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama, te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola. Zahvaljujući začudnom tekstu i talentiranim glumcima, dobili smo upečatljive likove koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Premijera će se održati 12. listopada 2012. u maloj dvorani Lisinski u Zagrebu. Zanimljivo je za primjetiti da je ovaj novi tekst Mire Gavrana imao svoju svjetsku praizvedbu na engleskom jeziku u lipnju ove godine u New Yorku, a do kraja godine ga očekuje i premijera u Kanadi u gradu Calgary, također na engleskom.

Tekst: Miro Gavran

Uloge: Robert Kurbaša i Doris Pinčić

Režija: Mladena Gavran

Scenografija i kostimografija: Jasmina Pacek

Glazba : Elvis Stanić

 

Pacijent doktora Freuda

“Pacijent doktora Freuda” je svojevrsna groteska koja tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zaručnice Christine sa slavnim psihoanalitičarom Sigmundom Freudom.
Mladi Adolf uspije nagovoriti svoju djevojku da zatraže od psihijatra stručnu pomoć kako bi im pomogao razrješiti probleme u seksualnoj komunikaciji.
Tridesetogodišnji Hitler, na Freudovu kauču, razotkrit će ponore svoje psihe i frustracija, koje će ga dvadesetak godina potom usmjeriti prema najvećem ratu u povijesti. Sva tri karaktera uvjerljivo su oslikana, što glumcima pruža velike interpretativne mogućnosti.
Mladi talentirani glumci s puno energije i humora poigravaju se temom seksualnosti dovodeći u pitanje stereotipe koji se vezuju uz glasovita povijesna lica.
Tekst: Miro Gavran
Uloge: Peđa Gvozdić, Jakov Gavran, Ana-Marija Percaić, Katarina Baban

Režija: Robert Raponja
Scenografija i kostimografija: Jasmina Pacek
Izbor glazbe: Peđa Gvozdić
Premijera: 21. 10. 2011., Zagreb

 

Hotel Babilon

U komediji "Hotel Babilon" pojavljuje se 11 lica koja pričaju neobičnu priču o ljubavi koja se dogodila u ljetnim mjesecima u malom dalmatinskom gradu između slovačke turistkinje Zuzane Kollarove i lokalnoga zavodnika, recepcionara Jakše Hektorovića zvanog Dalmatiner...
Kad profesionalni zavodnik odbaci naivnu djevojku, u nastupu ljubomore dogodit će se pokušaj ubojstva. Nakon toga na sudu će se uz oštećenika i okrivljenu naći i brojni svjedoci (Međimurka, Talijan, Bosanka, Njemica...) čiji će iskazi u mozaičnoj strukturi plastičnog i humornog pripovijedanja iznjedriti pred gledatelje ovu neobičnu rašomonsku priču.
Svih jedanaest uloga u ovoj komediji igra Mladena Gavran, dodirujući krajnje rubove glumačkog umijeća i teatarske transformacije.
Tekst: Miro Gavran
Režija: Aida Bukvić
Uloge: Mladena Gavran
Kostimi: Marija Šarić-Ban
Scena: Mladen Domaš
Glazba: Mate Matišić
Praizvedba: 28. 10. 2002., Nova Gradiška
Premijera: 8. 11. 2002., Zagreb

 

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE