Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Godišnje nagrade HNK u Zagrebu

Godišnje nagrade HNK u Zagrebu

U petak, 5. srpnja 2013. u 12,00 sati u foyeru HNK u Zagrebu održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja u sezoni 2012./2013.
Share on facebook
Share on twitter

Popis nagrada i nagrađenih prenosimo u cijelosti:

NAGRADA MILA DIMITRIJEVIĆ
za najbolju dramsku žensku ulogu dodjeljuje se Almi Prici za ulogu Medeje u istoimenoj drami Euripida Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji s Pandur.theatersom u režiji Tomaža Pandura, premijerno izvedenoj 3. kolovoza 2012. u Dubrovniku.

za najbolju dramsku mušku ulogu dodjeljuje se Liviju Badurini za ulogu Čuvara zlatnog runa u drami Medeja Euripida Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji s Pandur.theatersom u režiji Tomaža Pandura, premijerno izvedenoj 3. kolovoza 2012. u Dubrovniku

NAGRADA MARIJAN RADEV
za najbolju opernu žensku ulogu dodjeljuje se Gorani Biondić za ulogu Ofelije u operi Hamlet Ambroisea Thomasa pod ravnanjem Hervéa Niqueta, u režiji Michiela Dijkeme, premijerno izvedenoj 19. studenoga 2011. i za ulogu Adine u operi Ljubavni napitak Gaetana Donizettija pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera, u režiji Cesarea Lievija, premijerno izvedenoj 17. veljače 2012.

NAGRADA VLADIMIR RUŽDJAK
za najbolju opernu mušku ulogu dodjeljuje se Ljubomiru Puškariću za ulogu Pieta Grootha u operi Postolar od Delfta Blagoja Berse pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera, u režiji Krešimira Dolenčića, premijerno izvedenoj 19. listopada 2012. i za ulogu Don Giovannija u istoimenoj operi Wolfganga Amadeusa Mozarta pod ravnanjem Josipa Šege, u režiji Oliviera Tambosija, premijerno izvedenoj 7. listopada 2006.

NAGRADA ANA ROJE
za najbolju baletnu žensku ulogu dodjeljuje se Ivi Vitić Gameiro za uloge u baletima Pjesme bez riječi u koreografiji Ronalda Savkovića na glazbu Felixa Mendelssohna, Herman Schmerman u koreografiji Williama Forsythea na glazbu Thoma Willemsa, Por vos muero / Za vas umirem u koreografiji Nacha Duata na staru španjolsku glazbu u glazbenoj dramaturgiji Jordija Savalla, premijerno izvedenim u sklopu Baletnog triptiha 7. lipnja 2013.

NAGRADA OSKAR HARMOŠ
za najbolju baletnu mušku ulogu dodjeljuje se Dmitriju Timofejevu za ulogu u baletu Por vos muero / Za vas umirem u koreografiji Nacha Duata na staru španjolsku glazbu u glazbenoj dramaturgiji Jordija Savalla, premijerno izvedenom u sklopu Baletnog triptiha 7. lipnja 2013.

nagradeni

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI