Naslovnica > Osobe > OSOBE > Nigel Charnock

Nigel Charnock

MJESTO ROĐENJA:
DATUM SMRTI:
GODINA SMRTI:
MJESTO SMRTI:

U 30 godina karijere, Nigel Charnock  podjednako je oduševljavao i kao izvođač i kao autor, bio je i umjetnički ravnatelj Helsinki Dance Company od 2002 do 2005., a u njegove pedagoške sposobnosti mogli su se uvjeriti polaznici radionice što ju je lani održao u Zagrebu u sklopu Ganz novog  festivala.

Nakon višegodišnje karijere sa skupinom DV8, čiji je bio jedan od osnivača, Charnock je 1995. osnovao vlastitu trupu Nigel Charnock + Company nastavljajući ispitivati granice mogućeg u izvedbi, te eksperimentirajući s različitim medijima.

Među njegove najcijenjenije solo izvedbe spadaju Human Being,Hell BentOriginal SinResurrectionFrank i  Shakespeareovim sonetima inspiriran Fever, nastao u suradnji sa njemačkim skladateljem, klrinetistom i saksofonistom Michaelom Riesslerom.

Od njegovih recentnih radova svakako treba izdvojiti Stupid Men, kombinaciju improvizacije i performansa za četiri muška izvođača, te  One Dixon Road, solo temeljen na autorovu djetinjstvu.

Jedan od njegovih posljednjih projekata bio je Children, koje je kreirao posebno za Louise Lecavalier, a koji su s golemim laudama dočekali i publika i kritika diljem svijeta.

Share on facebook
Share on twitter