Inge Heinl rođena je u Varaždinu gdje je završila Srednju muzičku školu. Studij solo pjevanja diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Diplomirala je i na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Prvi solistički angažman dobila je u mariborskoj, a zatim i u ljubljanskoj Operi. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu debitirala je ulogom Cherubina u Mozartovoj operi Figarov pir. Nastupala je u gotovo svim opernim kućama u Hrvatskoj i na festivalima poput Dubrovačkih ljetnih igara, Splitskog ljeta, Varaždinskih baroknih večeri, Biennalea i Gričkog ljeta u Zagrebu.

Solističku pjevačku karijeru je započela tumačenjem "hosen" rola. Vrlo brzo dobiva velike mezzosopranističke uloge poput Rosine u Seviljskom brijaču, Amneris u Aidi, Azucene u Trubaduru, Eboli u Don Carlosu, Fenene u Nabuccu, Ulrice u Krabuljnom plesu, Maddalene u Rigolettu, Carmen, itd.

Često nastupa kao koncertna pjevačica s djelima Verdija, Mozarta, Pergolesija, Mahlera.

Nastupala je u Austriji, Mađarskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Australiji, SAD.

U posljednje vrijeme nastupa u talijanskim opernim kućama kao Teatro Verdi di Pisa, Teatro Fraschini di Pavia, Teatro Sperimentale di Ancona, Teatro Manzoni di Milano....

Sudjelovala je na velikom koncertu u povodu proglašenja svetim Pape Pia XI izvodeći Pergolesiev Stabat Mater.

predstavaprodukcijafunkcija 
2003Nabucco (st)HNK Splitizvođač Fenena, Nabuccova kćerka
2007Razgovori KarmelićankiHNK Zagrebizvođač Majka Marie
IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI