Login za korisnike

Inge Heinl – Stančić

Inge Heinl rođena je u Varaždinu gdje je završila Srednju muzičku školu. Studij solo pjevanja diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Diplomirala je i na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Prvi solistički angažman dobila je u mariborskoj, a zatim i u ljubljanskoj Operi. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu debitirala je ulogom Cherubina u Mozartovoj operi Figarov pir. Nastupala je u gotovo svim opernim kućama u Hrvatskoj i na festivalima poput Dubrovačkih ljetnih igara, Splitskog ljeta, Varaždinskih baroknih večeri, Biennalea i Gričkog ljeta u Zagrebu.

Solističku pjevačku karijeru je započela tumačenjem "hosen" rola. Vrlo brzo dobiva velike mezzosopranističke uloge poput Rosine u Seviljskom brijaču, Amneris u Aidi, Azucene u Trubaduru, Eboli u Don Carlosu, Fenene u Nabuccu, Ulrice u Krabuljnom plesu, Maddalene u Rigolettu, Carmen, itd.

Često nastupa kao koncertna pjevačica s djelima Verdija, Mozarta, Pergolesija, Mahlera.

Nastupala je u Austriji, Mađarskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Australiji, SAD.

U posljednje vrijeme nastupa u talijanskim opernim kućama kao Teatro Verdi di Pisa, Teatro Fraschini di Pavia, Teatro Sperimentale di Ancona, Teatro Manzoni di Milano....

Sudjelovala je na velikom koncertu u povodu proglašenja svetim Pape Pia XI izvodeći Pergolesiev Stabat Mater.

predstava produkcija funkcija
Nabucco (st)izvođač Fenena, Nabuccova kćerka
Razgovori Karmelićankiizvođač Majka Marie
  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO

Odgovori