Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 9. Kazališni kamp Tirena

9. Kazališni kamp Tirena

Teatar Tirena objavio je program devetog Kazališnog kampa, koji će se od 31. srpnja do 6. kolovoza održati u Pazinu. Prijave traju do 15.srpnja
Share on facebook
Share on twitter

Kazališni kamp jedinstveni je hrvatski kazališni projekt koji na jednome mjestu okuplja profesionalce, dramske pedagoge i mentore, voditelje dramskih edukacija i različitih formacija, ali i same mlade željne kreativnoga rada i novih iskustava u umjetničkim poljima.

Ove godine predstavlja četiri potpuno različite radionice: Od ideje do kazališne predstave, Kazalište i moć, Interaktivno kazalište te Kazalište i prostor, čiji su voditelji priznati hrvatski kazališni stručnjaci, pedagozi, dramaturzi i redatelji.

Ove godine otkrivamo kako napraviti kazališnu predstavu, kako dramske tehnike upotrijebiti u nastavi različitih predmeta ili prevenciji nepoželjnog ponašanja, kako kreativno provesti slobodno vrijeme?”, poručuje Ines Škuflić Horvat, voditeljica Kampa, dok Darko Horvat, koordinator projekta poručuje: “Na kampu ćete učiti o glumi, režiji, dramaturgiji, pjevanju i plesu, kako igrom i improvizacijom doći do teksta i predstave, kako osvježiti nastavni proces i voditi dramsku grupu!

Prijave traju do 15.srpnja, odnosno do popunjenja radionica, putem elektroničke pošte darko@kazališni-kamp.com, a kotizacija koja uključuje sve radionice, obroke i 7 noćenja, iznosi 2.250,00 kn.

***

RADIONICE

ZAMIŠLJENI GRAD
-od ideje do kazališne predstave
Dramske igre i improvizacije, razvijanje mašte i kreativnosti. Rad na likovima, kreativno pisanje. Kako prostor određuje dramsku situaciju i karaktere.
Krećemo od stvarnog grada i stvaramo naš zamišljeni grad.
Polaznici: učenici od 12 godina nadalje, voditelji aktivnosti za djecu i mlade
Voditeljice: Marija Šorša , dramska pedagoginja, Kristina Gavran, dramaturginja

KAZALIŠTE I PROSTOR
Izlazimo iz sigurne zone kazalište i kontroliranih uvjeta na ulice i trgove, mjesta su gdje se izvedba miješa sa stvarnošću. Istražit ćemo kako prostor definira likove i veze među njima, kako se stvara odnos između izvođača i publike i nestaje li granica između ove dvije skupine ako se izvedba makne s pozornice. Izvedba u kojoj je prostor suigrač, a ne samo slučajni vizualni okvir.
Polaznici: od 14 godina nadalje
Voditeljice: Iva Milley, dramska pedagoginja, Maja Sviben, dramaturginja

INTERAKTIVNO KAZALIŠTE
Radionica koja potire granicu između izvođača i gledatelja, dajući publici mogućnost da kreira , progovori o problemima i transformira ih u kazališni čin u kojem će i sama aktivno sudjelovati. Kako u današnje vrijeme spoznati sebe i svijet oko sebe i koja je u tome uloga kazališta. Postavljanje strukture interaktivnog kazališta. Izvedba.
Polaznici: srednjoškolci, studenti, osobe koje vode aktivnosti za djecu i mlade
Voditelji: mr.sc Ines Škuflić Horvat, dramska pedagoginja, mr.sc. Damir Miholić, dramski pedagog i rehabilitator, Nina Horvat, dramaturginja

KAZALIŠTE I MOĆ
Isključimo ekrane, napustimo neaktivni svijet sjedenja ... vrijeme je da otvorimo prostor kazališne moći, mjesta u kojem je sve moguće i u kojem možemo sve. Mijenjajmo svijet kroz moć umjetnosti umjesto kroz nemoć sistema.
Proći ćemo kroz tehnike stvaranja umjetničkog kazališnog čina: prikupljanje materijala, kreiranje izvedbe kao glumac, dramaturg ili redatelj.
Polaznici: srednjoškolci, studenti, glumci, dramaturzi, redatelji, producenti; voditelji i pedagozi voljni krenuti prema novom kazališnom pokušaju
Voditeljica: Marina Petković - Liker, redateljica

 

 
POPRATNI PROGRAM
Okrugli stol:
TABUI U ODGOJU DJECE I MLADIH

Međunarodni skup INKLUZIJA ROMA
Organizator: Hrvatski centar za dramski odgoj

Predstava Učilišta ZeKaeM-a
W.Shakespeare: R&J (zabranjene ljubavi)
Režija: Ines Škuflić-Horvat

Tematske večeri:
PRIČA S TAJNOM
HOROR NIGHT
KAZALIŠNI VREMEPLOV

Svako jutro:
KAMPERSKA KOREOGRAFIJA

Slobodno popodne:
ŽONGLIRANJE

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI