Indija

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U GK Požegi u režiji Mariusa Schinerea našla se drama Josefa Hadera i Alfreda Dorfera, o dvojici sanitarnih inspektora, kojima na poslu najteže pada - raditi zajedno.
autorski tim funkcija
Josef Haderautor teksta
Alfred Dorferautor teksta
Marius Schienerredatelj

Što je zajedničko Josefu Haderu i Alfredu Dorferu?  Obojica su iz Austrije, obojica se bave pisanjem za kazalište i film, odnosno televiziju, obojica se vrlo uspješno snalaze i u glumačkim vodama, a kao gotovo najvažnije o njima – obojica su komičari uspješni u svom poslu.

Logično je onda zaključiti kako je gotovo nemoguće da ne surađuju, a kao plod takve suradnje rodio se i dramski tekst pod nazivom Indija iz 1991.  Priča o Kurtu Fellneru i Hainzu Bosellu, dvojici sanitarnih inspektora koji se apsolutno ne podnose, ali moraju putovati zajedno zbog zahtjeva posla kojim se bave, uskoro je postala veliki hit u Austriji, a nakon što je redatelj Paul Harater snimio 1993. i istoimeni film za kojeg su scenarij napisali, naravno Hader i Dorfer, i koji su, naravno i portretretirali dvojicu neobičnih likova, 'Indija' je postala međunarodno popularna.

Sada je imate priliku pogledati i u Hrvatskoj, i to u režiji Mariusa Schinerea, mladog austrijskog redatelja i upravitelja Komoedienherbst Niederoesterreich, čiju ste predstavu Gašpar i napitak zločestoće mogli već pogledati u Dječjem kazalištu Dubrava. Schienerova režija će se ovoga puta odigrati u GK Požega u koprodukciji s umjetničkom udrugom Mitropa, a uloge tumače Damir Šaban, Nenad Cvetko iTomislav Čmelar.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE