Naslovnica > MAGAZIN > BLENDA > Blenda: Mozart, Dudamel, Gehry & Rodarte

Blenda: Mozart, Dudamel, Gehry & Rodarte

Scenografiju u zgradi koju je sam projektirao potpisuje - Frank Gehry, kostime sa čak 130.000 Swarovski kristala, 'hot' dizajnerska kuća - Rodarte, a orkestrom ravna - Gustavo Dudamel. Don Giovanni @ L.A. [SLIDESHOW]
Share on facebook
Share on twitter

Gustavo Dudamel jedan od najslavnijih dirigenta današnjice, glazbeni je ravnatelj  L.A. Filharmonije, a u čijoj produkciji u tri uzastopne sezone planira postaviti tri 'dizajnerske' verzije Mozartovih opera: Don Giovannija, Figarov pir Cosi fan tutte.

Svjestan da živi u L.A.-u Dudamel je, naime, odlučio osim vrhunskih pjevača angažirati i vrhunske dizajnere scene i kostima, kako bi povećao vidljivost i cijenu 'svojih' predstava, i sve to u partnerstvu s redateljem Christopherom Aldenom.

Prva od predstava, Don Giovanni, premijerno je izvedena proteklog vikenda, a na nju se sjatila sva hollywoodska krema, što i nije čudno uzmete li u obzir tko je sve u nastanku predstave sudjelovao.

Dudamel je, naravno, ravnao orkestrom, a scenograf je pak bio arhitekt same dvorane u kojoj je predstava izvođena, proslavljeni - Frank Gehry. 

Kostime, u koje je među inim bilo ušiveno čak 130.000 Swarovski kristala (!?) potpisale su sve traženije kostimografkinje, sestre Laura i Kate Mulleavy, široj javnosti poznate po svojoj dizajnerskoj kući - Rodarte, ali i kostimima za kontroverzni film - Crni labud.

Ništa manje zvjezda nije bila ni podjela predstave: Mariusz Kwiecien bio je Don Giovanni, Kevin Burdette - Leporello, Carmela Remigio - Donna Anna, Aga Mikolaj - Donna Elvira, Pavol Breslik - Don Ottavio, Anna Prohaska - Zerlina, Ryan Kuster - Masetto, a  Stefan Kocan - Commendatore.

Sudeći prema prvim kritikama najlošije je prošao redatelj, dok se za sve ostale članove autorskog i izvedbenog tima, nižu same pohvale. Nažalost - kako je predstava zvučala, ne možemo vam dočarati, no evo kako je izgledala, u bogatoj galeriji fotografija koja uključuje i skice za kostime i scenografiju, te fotografije s pokusa i izvedbe.

Ako pak smjerate put L.A. znajte da je predstava na rasporedu do - 26. svibnja.

[slideshow id=658]

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE