Naslovnica > PREDSTAVE > Gyekenyes Band

Gyekenyes Band

NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Želite biti rock zvijezda? Onda najbolje da se pridružite 'Gyekenyes Bandu', kojeg u Histrionski dom dovode Mirjana Preis i Studio za suvremeni ples.
autorski tim funkcija
Mirjana Preiskoreograf

Mirjana Preis koreografkinja je koja redovno surađuje sa Studijem za suvremeni ples, u kojem je nekad bila i članica anasmbla. Za koreografiju 'Kaputt', koju je također producirao SSP, osvojila je Nagradu hrvatskog glumišta 2004. za najbolju plesnu predstavu.

Svoju najnoviju predstavu najavljuje ovako: 'Gyekenyes Band' je brza, duhovita i uzbudljiva plesna predstava o četvorici likova koji nastoje ostvariti svoj cilj – nastupiti s bendom i zaprašiti klub svojom opasnom svirkom. Pakleni plan ovih osobenjaka nije jednostavan u kaotičnoj svakodnevnici otuđenih ljudi današnjice. Četvorica smiješnih karaktera međusobno se prožimaju i uz pomoć raznih glumačkih, plesnih i kazališnih tehnika provociraju niz sentimentalnih i tragikomičnih situacija tematizirajući želju za dostizanjem cilja.

Već prokušanoj postavi plesača s kojima je Preis radila i dosad (Ivana Miletić-Piškor, Dina Ekštajn, Branko Banković), u ovoj predstavi pridružuje se i Zoran Marković, koji je svoju uspješnu inozemnu karijeru, tj. mjesto u NDT-ju zamijenio životom u Zagrebu.

Predstava se igra u Histrionskom domu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter