Login za korisnike

Izumitelj

Saborski zastupnik Nenad Stazić napisao je satiru o umirovljeniku koji riješenje svojih egzistencijalnih problema pronalazi u kandidaturi za Predsjednika Republike!

***

Prije no što je postao bloger i saborski zastupnik, Nenad Stazić bio je - komediograf. Na daskama kazališta Kerempuh (u neposrednom susjedstvu Gavelle kojom pak ravna njegov brat blizanac - Darko Stazić), igrani su s popriličnim (komercijalnim) uspjehom njegovi tekstovi Vježbanje demokracije, Pljuska, Ratni profiteri u Hrvata i dr.

Ove sezone, Stazić je našao vremena vratiti se svom komediografskom poslu pa je za Kerempuh napisao tekst Izumitelj, čiji je glavni lik drame policijski službenik koji devedesetih ostane bez posla, odnosno biva umirovljen zbog 'zasluga' iz prošlih vremena. Tražeći izlaz iz egzistancijalne krize on se odlučuje baviti amaterskim izumiteljstvom i na taj način dodatno zaraditi. No, neuk je i nema nikakvoga tehničkoga znanja tako da su njegovi izumi potpuno beskorisni i ne služe nikome a uz to su i smiješni. Izumi bi trebali pobljšati i olakšati život umirovljenika, ali to ne čine.

Sve te izume Lazo smišlja za svojih poslijepodnevnih šetnji gradom, no on ne može ni te šetnje učiniti ugodnijima, jer nema novaca za pivo u obližnjim kafićima. Vrlo brzo Lazo shvaća da je najveći novac koji može zaraditi bez puno znanja i truda u - politici, te se odlučuje da uz pomoć osiromašenih umirovljenika, on kao glavna osoba revolucionarnog umirovljeničkog pokreta postane - Predsjednik Republike...

autorski tim
Nenad Stazićautor teksta
Đurđa Janeškostimograf
Boris Kovačevićredatelj

izvođači
Željko KoenigsknechtLazo

Odgovori