Naslovnica > PREDSTAVE > Klupica

Klupica

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O čemu razmišljaju i razgovaraju tinejdžeri dok ispijaju alkohol na klupicama u obližnjem parku znaju Jelena Kovačić, Mario Kovač i - Pinklec.
autorski tim funkcija
Neven Taradioblikovatelj rasvjete
Igor Baksaskladatelj
Romano Bogdanscenograf
Jelena Kovačićautor teksta
Mario Kovačredatelj

13.7. sasvim je običan datum. Večer je topla, ljeto je već odavno počelo. Ivana zove Franku, Franka zove Filipa, Filip zove Marka i Krešu. Netko će pozvati i Davora.

Zajedno su već godinama.

Sastat će se na klupici, skupit će lovu i kupiti alkohola. Više nego što mogu popiti. I onda će nazdraviti, puno puta će nazdraviti. Za ono što je bilo i ono što tek dolazi.

Srednja škola je iza njih i sada su odrasli ljudi.

Tako su im rekli.

Iako ih možda nisu baš dobro pripremili za ono što dolazi.

Ali oni će nazdraviti i za nespremnost i za strah i za budućnost. Iako im budućnost ne izgleda obećavajuće. Bit će to večer za pamćenje, možda čak i ljeto za pamćenje, nakon kojeg više ništa neće biti kao prije. Neki će otići, neki će ostati, neki se više nikada neće vratiti. Jednog dana možda će se sjećati samo klupice, a svoje priče neće moći ispričati bez priče o satima provedenim u gradskom parku, pod vedrim nebom na toj klupici u koju su upisali svoje tinejđerske povijesti...

To je ukratko sadržaj predstave Klupica, namijenjene starijima od 14 godina,  za koju je test napisala Jelena Kovačić, a za kazališnu družinu Pinklec na scenu postavio - Mario Kovač

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter