Naslovnica > PREDSTAVE > Prasac koji gleda u sunce

Prasac koji gleda u sunce

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Zdeslav Čotić bježi na izolirani otočić, a onda k njemu hodočasti cijela obitelj ne bi li ga nagovorila da se vrati - doma. U dubrovačko Kazalište Marina Držića.
autorski tim funkcija
Olja Lozicaautor teksta
Olja Lozicadramaturg
Olja Lozicaredatelj
Mario Lekokostimograf
Paola Dražić Zekićautor odabira glazbe
Marin Gozzescenograf

Autorica i redateljica Olja Lozica u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića postalja vlastiti namjenski napisani tekst, nastao kao rezultat radionice s ansamblom kazališta. Kako kaže:

Priča ugrubo prati glavnog lika koji se jednog dana odlučio izolirati na jedan otočić, kako bi sam sa sobom pokušao doći do momenta čišćenja i pročišćenja u odnosu na ono što se oko njega događa. Sama radnja komada prati hodočašćenje familije na taj otok, koji oni u početku doživljavaju kao njegov hir, a onda s vremenom shvaćaju kako je to zapravo ozbiljan problem i kako on stvarno nema nikakvu nakanu vratiti se kući. 

Obitelj koju mi pratimo u ovoj priči malo je neobična, iako ne toliko specifična i drugačija da se ljudi neće moći prepoznati. Mislim da svaka obitelj, kad se malo bolje pogleda, ima neke neobičnosti, ali mi to tako prihvaćamo. Ona je istovremeno i disfunkcionalna,  ali koja obitelj nije disfunkcionalna? Ovo je priča o otuđenosti i osamljenosti koje donosi ovo vrijeme. 

Uz ansambl dubrovačkog teatra u predstavi igra i devetogodišnja Gracija Filipović, a koju je dubrovačka publika već imala prilike upoznati u Hasanaginici i Carevom novom ruhu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE