Login za korisnike

Sutra, sutra

Što možeš danas, ostavi za sutra. Ili sutra je novi dan. Ili tako nekako. Sve važne stvari, počinju – sutra.

***

Sutra jedan od najdivnijih ljudskih izuma, jer sutra će sve biti lakše, treba pričekati samo jedan dan. Zbog toga smo na dijeti od sutra, štedimo od sutra, bolje smo osobe od sutra. Sutra, sutra, sutra. Uvijek mislimo kako će to sutra izgledati i što sve možemo od sutra.

Kroz sutrašnje more identiteta i različitih likova provesti će vas Lada BonacciNataša DangubićAnte Perković i Vladimir Tintor šećući iz profila u profil, iz statusa u status, u nadi da će skupiti što je više moguće likeova i LOLova. Ima tu političkih pregovaranja, seksa iz koristi, prepucavanja na nacionalnoj i vjerskoj razini, globalnog zatopljenja, ali i promašenih sudbina. Kao na pravom internetu.

Jer kako kaže autorica:

'Ti si navučena na ratne igrice, imaš dva avatara koja mijenjaš, jednog koji predstavlja tvoj super-ego i jednog koji je Rus što znači da imaš problema sa samoafirmacijom i da si nostalgična, sklona depresiji i opterećena svojom pozicijom. Ne znaš tko si i ne znaš kako da se uklopiš. Imaš 500 virtualnih prijatelja od kojih redovno komuniciraš s dvoje, jednim građaninom-znanstvenikom koji boluje od agorafobije i jednom bakom koja ti šalje slike svojih štenaca, jer si ti jedina koja se raspekmezi svaki put kad ih ugleda. Baka to zna, jer tvitaš. U 3 ujutro. Boluješ od nesanice i nikad se nisi formalno školovala, jer te hologramski učitelj nije razumio. Svoj novac koji zarađuješ igrajući igrice za Kineze, što ne radiš jer moraš, već jer voliš, trošiš na antikvitete primitivne tehnologije, kojima si zakrčila stan i sad se u njemu osjećaš kao još veći stranac, nego na internetu.'

 

autorski tim
Timy Šarecautor vizualnog identiteta
Ivan Badanjakautor vizualnog identiteta
Ognjen Maravićfotograf
Ana Paulićasistent kostimografa
Štefica Bartolinproducent
Ante Perkovićoblikovatelj zvuka
Irena Čurikautor teksta
Zdravka Ivandija Kiriginscenograf
Saša Fistrićoblikovatelj svjetla
Damir Žižićfotograf

izvođači
Ante Perković
Lada BonacciLada Bonacci
Nataša Dangubić
Vladimir Tintor

Odgovori

POVEZANE VIJESTI