Naslovnica > PREDSTAVE > Čarobna frula – kušnja

Čarobna frula – kušnja

PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O tome kako je Tamino pokušao spasiti svoju Paminu na velikom platnu ispod kojeg je Daniel Gloger davao glas i njoj i njemu uz pratnju Kontraste ansambla iz Nurnberga.
autorski tim funkcija
Joachim Torbahnlutke
Thalias Kompagnonsredatelj
Jürg Schlachterredatelj
Joachim Torbahnscenograf
Emanuel Schikanederautor libreta
Wolfgang Amadeus Mozartskladatelj

Da Wolfgang Amadeus Mozart i lutkarstvo bez problema idu zajedno, već ste mogli vidjeti na domaćim kazališnim daskama, pa ako vam to i dalje djeluje kao zanimljiv amalgam, upućujemo vas u riječki HNK gdje  s Čarobnom frulom gostuje njemačko lutkarsko kazalište Thalias Kompagnons koje je predstavu postavilo u suradnji s ansamble KONTRASTE iz Nurnberga.

Riječ je o adaptaciji koja je željela naglasiti prvotno one bajkovite i čarobne elemente Mozartove opere, bez pretjerane mistifikacije, a gledatelju nudi pogled na gotovo sve elemente stvaranja predstave – dok na velikom platnu gledate projekciju guignol lutaka, izrađenih u stiliziranoj ekspresionističkoj maniri po uzoru na Paula Kleea,  ispod njega možete vidjeti lutkare i način na koji animiraju iste lutke. Uz  njih je i orkestar Kontraste ansambla, te tenor Daniel Gloger koji svoj glas posuđuje lutkama. Da preciziramo – svim lutkama.

Iako je naglasak predstave na onom bajkovitom, produkcija pod nazivom Čarobna frula – kušnja, predstava je za odrasle. Je li tome tako zbog pomalo egzistencijalističkog tona u kojem nakon svih mogućih peripetija princ Tamino, kada konačno dobije šansu spasiti svoju ljubav Paminu – za nju izgubi interes? Teško je reći, no ako vam nismo pokvarili želju za gledanjem ovim spoilerom, te ako vam se svidi kratki clip projekcije, navratite u Rijeku.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter