Login za korisnike

Teretni čovjek

Teretni čovjek je, prema riječima autora Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, ‘ekstremni muzički performans’, a premijeru će imati u sklopu N.O Jazz festivala kao dio Muzičkog salona.

***

Multimedijski performans se temelji na glazbenoj matrici Capitan Beefheartaovog sampla 'Crazy Little Thing' i notama iz ostavštine Zorana Šilovića, koji je nekada pisao glazbu za predstave Kugla glumišta, te za jazz-punk grupu Deep Throat, koja je postojala prije 30 godina i održala nekoliko koncerata.

Captain Beefheart je američki glazbenik i vizualni umjetnik rođen 15. 01.1945. u Kaliforniji, a pravo mu je ime  Donald Glen Vilet.  On je osnovao The Magic Band koji je svirao od sredine šestesetih do ranih osandesetih godina prošloga stoljeća. Captain Beefheart bio je pjevač i harmonikaš, a pjesma 'Crazy Little Thing' objavljena  je na njegovom albumu Clear Spot 1972. godine.
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=0bYrmfZAw8s]

Autori ekstremnog muzičkog performansa ističu da je:' Proces muzičkog sklapanja cjelokupne glazbene slike zasnovan je na principu dvostrukog obrata: instrumentalna izvedba klavira,trube, kontrabasa i glazbenog učila koja slijedi notni zapis Z. Šilovića nadograđuje se glasovno-tekstualnom izvedbom koja slijedi brojčani zapis sampliranog materijala pjesme Captain Beefhearta.'Odgovori

POVEZANE VIJESTI