Search
Close this search box.

Ružni

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Uspješna plastična operacija koja vodi u - pakao ili odgovor na pitanje je li ljepota danas obavezan preduvjet za uspjeh...
autorski tim funkcija
Jerneja Kobalredatelj
Marius von Mayenburgautor teksta

Inženjer i izumitelj g.Lette jednog dana biva suočen sa zastrašujućim otkrićem: svijet ga zapravo doživljava nepodnošljivo ružnim, no nitko mu se to nije usudio ili htio reći. Lette svega postaje svijestan tek kad tvrtka za koju radi umjesto njega na prezentaciju njegova vlastitog izuma pošalje omraženog mu kolegu. Nakon toga se suočava s vlastitom suprugom, koja mu konačno priznaje da je njegov izgled oduvijek smatrala 'katastrofalnim', ali da ga svejedno voli.

Lette se stoga odlučuje na hitnu plastičnu operaciju, a koja bude tako uspješna da preko noći postane slavan i nevjerojatno poželjan. Tvrtka u kojoj radi počinje ga koristiti kao seksualni mamac za ostarjele investitorice, a žene mu se redom ničice bacaju pred noge.

No, sreća neće dugo potrajati jer će grad preplaviti - Letteove replike...

To je ukratko sadržaj drame Der Hässliche ili, kako su je preveli u HNK Varaždin, Ružni, suvremenog njemačkog dramatičara Mariusa von Mayenburga. Praizvedena je 2007. godine na sceni berlinskog teatra Schaubühne, u režiji Thomasa Ostermeiera, a odonoda igrana u brojnim inozemnim produkcijama. U Hrvatskoj je pak postavlja gost iz Slovenije - Jernej Kobal.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE