Login za korisnike

Tango

  Rumunjski plesač i koreograf Edward Clug od 1991. angažiran je kao solist mariborskog Baleta, a 2003. postao mu je i ravnatelj. U SNG-u Maribor ostvario je i svoju prvu cjelovečernju predstavu ‘Tango’, koja je potom na Međunarodnom baletnom natjecanju u Varni nagrađena za najbolju koreografiju, kao i u Nagoy 1999., kada ju je Društvo Read more about Tango[…]

***

 

Rumunjski plesač i koreograf Edward Clug od 1991. angažiran je kao solist mariborskog Baleta, a 2003. postao mu je i ravnatelj. U SNG-u Maribor ostvario je i svoju prvu cjelovečernju predstavu 'Tango', koja je potom na Međunarodnom baletnom natjecanju u Varni nagrađena za najbolju koreografiju, kao i u Nagoy 1999., kada ju je Društvo baletnih umjetnika Slovenije proglasilo najboljom tamošnjom plesnom predstavom.

Postavljanje 'Tanga' u Rijeci, pak, sam je Clug najavio, neće biti klasičan transfer, već će predstava zaživjeti u ponešto izmijenjenoj verziji. Kako sam kaže 'Tango je rođen na ulicama i ja ga želim prenijeti natrag na ulice našeg djetinjstva, naših snova, naših srca i želja. Priča o nama koji nosimo tango u sebi'.


Odgovori