Pijane šume nova je plesna predstava autorica i izvođačica Ane Kreitmeyer, članice izvedbene skupine BADco, te Sandre Banić samostalne plesne umjetnice, ali i koordinatorice Eksperimentalne slobodne scene (Eks –scena.), te suosnivačice Koautorske inicijative OOUR, koja iza sebe već ima tri samostalna projekta (Limb, Orangecut i Blackbox.).

Ono što ove dvije mlade autorice u ovom projektu zanima jest mijenjanje zakona fizičke realnosti, dakle stvaranja novih pravila u kojima tijelo egizistira i koja poštuje, u kojima svaka greška postaje razlog za novim stvaranjem, te otvaranju novih mogućnosti, pa time ples postaje svrha sam sebi, a plesni podij momentalno gradilište novih realnosti.

Ostatak ekipe čine Badco-ovci, pa je tako asistentica koreografije Nikolina Pristaš, dok se za dramaturgiju pobrinuo redatelj i dramaturg, Goran Sergej Pristaš.

Predstava je napravljena u koprodukciji s Kulturom promjene SC-a, a već je izvedena na radionicama praktične dramaturgije u sklopu CDU-a, odnosno platforme The FaMa, koju su zajedno osnovala tri časopisa za za izvedbene umjetnosti, hrvatska Frakcija, ljubljanska Maska, te beogradski TkH.

Odgovori