Login za korisnike

Mož i žena

Kad muževi i žene zamijene uloge, nastaje krš i lom, kažu autori predstave o muškim i ženskim poslovima. Je li to uistinu tako, provjerite u HNK Varaždin.

***

Mož i žena, moški i ženski posli zaprav rog opera s dilemom „Ali bu zutra curelo“ je naslov komedije na kajkavskom narječju, koja je nastala u koprodukciji HNK-a u Varaždinu i kazališne družine Pinklec.

Mož i žena u ovoj su predstavi odlučili su zamijeniti tradicionalne društvene uloge. Žena će umjesto muškarca otići u polje, dok će muškrac ostati u kući, kuhati i pospremati. Žena je postavila uvjet da je točno u podne čeka topla juhica na  stolu. Što će dočekati Ženu na povratku kući umjesto tople juhe i je li zamjena uloga u potpunosti uspjela saznat ćete nakon što pogledate ovu komediju.

Posebnost predstave je u tome što uz profesionalne glumce Duška Modrinića i Igora Goluba igraju stalni glumci družine Pinklec. Pinklec je glumačka družina osnovana 1987. u Čakovcu, a od njezinog osnutka čine je studenti i srednjoškolci Visoke učiteljske škole u Čakovcu.  Osnivatelj  skupine Pinklec i redatelj od osnutka je Romano Bogdan. Osim komedijama poput Moža i Žene, skupina se bavi lutkarstvom u dječjm predsatvama  gdje iskušava načine vođenja i izrade lutaka.  Pinklec je, bez obzira na to što ga ne čine profesionalni glumci i redatelji, član strukovnih udruga profesionalnih kazališta UNIME (Svjetskog udruženja lutkara i lutkarskih kazališta) i ASSITEJA (Svjetskog udruženja profesionalnih kazališta za djecu i mlade) te ITIa.

autorski tim
Neven Taradioblikovatelj svjetla
Romano Bogdanasistent redatelja
Vesna Kosec Torjanac autor
Ivan Duićkostimograf
Dubravko Torjanacredatelj

izvođači
Davor DoklejaPoštar, Sosed
Duško ModrinićPajdaš Lojzek
Igor GolubMož
Jelena VugrinecŽena
Karolina HorvatSoseda
Tasjenka ŠtrekCiganica Roza

Odgovori