Naslovnica > PREDSTAVE > CABAres, CABArei

CABAres, CABArei

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
One man show Zijaha A. Sokolovića, o životu, seksu, teatru, starenju, automobilima, hrani i svemu ostalome što Zijaha zanima.
autorski tim funkcija
Zijah A. Sokolovićautor
izvođači uloge
Zijah A. Sokolović

Kakav sam bio kad sam bio mlađi, kako sam poševio na klupi u parku, ona je imala neke velike iritantne nušnice, meni je zapeo šlic prije toga, pa sam imao problema, a onda sam završio u braku s njom, nisam mogao spavati baš pa sam često noću šetao po kuhinji i osluškivao let muha, što volim jesti, kako moja žena vozi, a kako ja vozim, što zapravo mislim o kazalištu i kako kada ostarim moram piti nekoliko tabletica za ovo i ono i ima ih točno određen broj, no ni pamćenje me više ne služi, pa se ne sjećam koje su to sve točno tabletice sve bile...

Tako nekako ide one-man-show, Zijaha A. Sokolovića, u kojem priča o svemu i svačemu, sitnim stvarima u životu koja nas mogu nasmijati ili rasplakati, ali se upušta i u filozofske razprave o životu, ljubavi, teatru, i svemu drugome što je njemu, kao Zijahu, zanimljivo!

I najzanimljivije, ima snage i materijala govoriti o tome preko dva sata, uzimavši između stihijskih najezda anegdota i razmatranja tek dah, dva u trajanju od sekundu-dvije, i kada mu zagusti, uzima gutljaj-dva vode, kako bi se grlo navlažilo i bilo spremno za daljnje pothvate.

Dotična čaša vode, jedan mikrofon i, naravno - Zijah jedina su scenografija, za tekst je odgovoran Zijah, za režiju također Zijah, glumi Zijah i vjerojatno nam ne bi bilo čudno kada bi čovjek odgovoran za rasvjetu isto bio Zijah, i kada bi u publici sjedio Zijah. No, to naravno ne smijemo, još uvijek bez dokaza tvrditi.

Zijahov eksplicitni ego-trip sa podnaslovom 'Životna komedija Zijaha A. Sokolovića', na adresi teatra Exit.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE