Search
Close this search box.

Magnum

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Sastavljen od elemenata iz njegovih prethodnih predstava, Magnum, redatelja i koreografa Ramija Be'era predstavlja potpuno novo djelo, kreirano posebno za plesni ansambl splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.
autorski tim funkcija
Alex Claudeoblikovanje zvuka
Godskladatelj
G. Zoranskladatelj
Stephen Sondheimskladatelj
Clint Mansellskladatelj
Pieter Bourkeskladatelj
Alessandro Scarlattiskladatelj
Trent Reznorskladatelj
Koilskladatelj
The Young Godsskladatelj
Yaarit Haikinasistent koreografa
Keren Bartovasistent koreografa
Ran Ben-Drorasistent koreografa
Moshe Shechterasistent koreografa
Laibachskladatelj
Yossi Revachmajstor svjetla
Rami Be’erautor
Rami Be’erkoreograf
Rami Be’erkostimograf
Rami Be’erredatelj
Rami Be’erscenograf
Rami Be’eroblikovanje zvuka
Slaven Edvin Bottehnički asistent
Slaven Edvin Botkoordinator svjetla

''Ja ne pričam priču, već nudim pozivnicu za putovanje. Gledatelj dođe u kazalište, smjesti se u stolicu, svjetla se pogase a ja mu dajem mogućnost odabira. On ima slobodu povezivanja s izvedbom kroz vlastite asocijacije, osjećaje, misli, sjećanja.

Ples i glazbu doživljavam kao sredstvo komunikacije između ljudi diljem svijeta, bez obzira na njihovu nacionalnost, jezik ili vjeru. Tako bez riječi možemo izgraditi most, dijalog u cijelom svijetu.'', kaže o njoj sam Rami Be'er

Rami Be’er rođen je u obitelji glazbenika u kibucu Ga’aton u Izraelu. Vrlo rano počeo je svirati violončelo, ali kasnije prelazi na studij plesa kod Yehudith Arnon. Plesnoj skupini pridružio se 1980. godine kao plesač i koreograf i od tada je napravio veliki broj predstava za odrasle, ali i neka vrlo popularna djela za djecu. Be’er je nagrađivan i u Izraelu i u inozemstvu, a razne inozemne kompanije pozivaju ga na suradnju. Uz koreografiju, u svojim predstavama najčešće sam potpisuje i scenografiju i oblikovanje svjetla.

Djela Ramija Be'era oslobođena su svakog eksplicitnog značenja, on ne pokušava ispričati neku određenu priču, već svakog gledatelja potaknuti na povezivanje s vlastitim unutarnjim svijetom. Za njega, kao redatelja-koreografa, pokret je tek jedna komponenta u širem kreativnom sklopu vizualnih elemenata kao što su scenografija, svjetlo i kostim, pa sve njegove predstave nude raskošni multimedijalni događaj, pravi niz optičkih iluzija, koji, zajedno sa glazbom kao (po Be'erovim riječima) «izvorištem plesa» emotivno potpuno preplavljuje gledatelja.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE