Login za korisnike

Roberta, Roberta

Istarsko narodno kazalište producira autorski projekt mladih, ali višestruko nagrađivanih ‘lokalnih snaga’ – Roberte Milevoj i Matije Debeljuha.

***

Plesačica i koreografkinja Roberta Milevoj dobitnica je Nagrade hrvatskog glumšta 2010. za najbolju žensku ulogu u plesnim predstavama, dok je Matija Debeljuh višestruko nagrađivani video-autor i fotograf.

Njih dvoje kao autori potpisuju projekt Roberta, Roberta, čija službena najava kaže:

Često u suvremenom plesu, kako bi izbjegli klišeje i ponavljanje vokabulara, koreografi zadaju plesačima vježbe u kojima moraju zaboraviti sve što su prethodno naučili o plesu i izvoditi kao da počinju ispočetka – od nule. Međutim, što ako u jednom trenutku ova koreografska vježba postane životna situacija? Što ako plesaču vlastito tijelo više ne dozvoljava da koristi vokabular koji je razvijao od trenutka kada je počeo učiti plesati. Dapače, što ako novo tijelo i nove okolnosti čine svaki prethodno izučen pokret lažnim?

“Roberta, Roberta”, autorski projekt Roberte Milevoj i Matije Debeljuha, bavi se upravo takvim problemima. U pedesetominutnom solu, izvođačica podržana video projekcijama, iznosi pred publiku autobiografsku priču u kojoj je primorana nanovo ispisati vlastito tijelo kako bi mogla nastaviti plesati.

autorski tim
Dario Družetaoblikovanje svjetla
Tomislav Fellerasistent koreografa
Sandro Siljandramaturg
Matija Debeljuhautor, video
Roberta Milevojautor

izvođači
Roberta Milevoj

Odgovori