Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Zanki & Tupajić @ Essen

Zanki & Tupajić @ Essen

Petra Zanki i Tea Tupajić kao rezidencijalne umjetnice u Pact Zollverein u Essenu, sudjeluju na konferenciji 'Beyond Curating', predstavljajući vlastite radove, ali i 55. broj časopisa 'Frakcija'.
Share on facebook
Share on twitter
Konferenciju 'Explorationen 11 / Beyond Curating', Pact Zollverein Essen, organizira Tanzplan Essen, i svojevrsni je presedan u plesnim umjetnostima na njemačkom govornom području.

Kako kaže službena najava "nastala rastvaranjem i nestajanjem izoliranih grana umjetnosti i zahvaljujući porastu hibridnih umjetničkih formi izražavanja konferencija ima za namjeru okupiti umjetnike, kustose i teoretičare s  specifičnim  transdisciplinarnim znanjima propitujući  nove putove i načine na koje umjetnost može biti javno vidljiva i identificirati primjere osobito uspješnih kustoskih strategija i pristupa u praksi."

Petra Zanki i Tea Tupajić, od 28. do 31. siječnja, kao rezidencijalne umjetnice u Pact Zollverein u Essenu, predstavit će sudionicima konferencije  svoj video-rad 'The game with objects' te zajedno s Florianom Malzacherom promovirati 'Frakciju #55', prvo u svijetu izdanje u potpunosti posvećeno kustostvu izvedbenih umjetnosti.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE