Naslovnica > PREDSTAVE > Novela o ljubavi

Novela o ljubavi

PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U sklopu Dana Podgorice u Gavellu stiže priča o bokokotorskim Romeu i Juliji iz pera Stevana Koprivice i režiji Milana Karadžića.
autorski tim funkcija
Olja Dakićskladatelj
Petar Kandićasistent redatelja
Slavka Nelevićasistent koreografa
Tihomir Mačkovićkiparski radovi
Zora Mojsilović Popovićkostimograf
Sonja Lapatanovkoreograf
Stevan Koprivicatekst
Geroslav Zarićscenograf
Milan Karadžićredatelj

 

Dramski tekst suvremenog crnogorskog autora Stevana Koprivice, melodrama je s komediografskim elementima, po uzoru na renesansne komedije. "Novela od ljubavi" nije međutim, samo priča o ljubavi, već i o netrpeljivosti i sudaru dvaju kultura, dva civilizacijska koda. Riječ je, kažu, o "razdraganoj poletnoj čaroliji u kojoj je šekspirijanska drama o ratu do istrebljenja, koji bjesni između bokokotorskih Romea i Julije, zamijenjena serijom dramaturški vješto plasiranih nesporazuma... i koja okončava klasičnim happy-endom, gdje čak i tvrdokorni mladenkin otac pristaje budućeg zeta primiti u svoj dom."

Redatelj predstave je Milan Karadžić, kostimografkinja je Zora Mojsilović Popović, scenografiju potpisuje Geroslav Zarić, koreografiju i scenski pokret Sonja Lapatanov, glazbu Olja Dakić. U "Noveli od ljubavi" igraju Andrija Milošević, Ivona Čović, Dejan Đonović, Staša Tomas i ostali mnogobrojni članovi ansambla Gradskog pozorišta Podgorica.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter