Login za korisnike

Novela o ljubavi

U sklopu Dana Podgorice u Gavellu stiže priča o bokokotorskim Romeu i Juliji iz pera Stevana Koprivice i režiji Milana Karadžića.

***

 

Dramski tekst suvremenog crnogorskog autora Stevana Koprivice, melodrama je s komediografskim elementima, po uzoru na renesansne komedije. "Novela od ljubavi" nije međutim, samo priča o ljubavi, već i o netrpeljivosti i sudaru dvaju kultura, dva civilizacijska koda. Riječ je, kažu, o "razdraganoj poletnoj čaroliji u kojoj je šekspirijanska drama o ratu do istrebljenja, koji bjesni između bokokotorskih Romea i Julije, zamijenjena serijom dramaturški vješto plasiranih nesporazuma... i koja okončava klasičnim happy-endom, gdje čak i tvrdokorni mladenkin otac pristaje budućeg zeta primiti u svoj dom."

Redatelj predstave je Milan Karadžić, kostimografkinja je Zora Mojsilović Popović, scenografiju potpisuje Geroslav Zarić, koreografiju i scenski pokret Sonja Lapatanov, glazbu Olja Dakić. U "Noveli od ljubavi" igraju Andrija Milošević, Ivona Čović, Dejan Đonović, Staša Tomas i ostali mnogobrojni članovi ansambla Gradskog pozorišta Podgorica.


Odgovori

POVEZANE VIJESTI