Login za korisnike

P.P.P

Žongliranje ledom i vlastitom transrodnom transformacijom autorice ili predstava koju ćete gledati rashlađeni na 17 stupnjeva Celzijusa.

***

Philippe Ménard profesionalnu je novocirkusku karijeru započeo 1991. godine, u skupini Jérômea Thomasa, a vlastitu Compagnie Non Nova osnovao je 1998. u Nantesu. Njihova predstava Jongleur pas confondre imala je 2007. međunarodnu premijeru baš na Festivalu novog cirkusa, na čijem ovogodišnjem, 6. izdanju gostuju predstavom P.P.P. iliti  Position parallèle au plancher (Pozicija paralelna podu).

Između dva zagrebačka gostovanja, Philippe je postao Phia, a osobna transrodna transformacija postala je okosnica predstave, o kojoj autorica kaže:

Nitko ne voli biti transrodan... za ovu kreaciju uglavnom su me inspirirali osjećaji i pitanja koja sam tijekom proteklih deset godina imala na turnejama i putovanjima po svijetu, kad bih osjećala da ne mogu više podnijeti svoju mušku kožu, kad bih se osjećala kao ženski transvestit odjeven u muškarca na muškom igralištu

Autorica koja je oduvijek bila fascinirana žongliranjem „nežonglirivog“ (npr. kaktusima ili vjetrom) proces vlastite transrodne transformacije portretira (između ostalog) žongliranjem leda i transformacijom istog u vodu, a sve to u dvorani temperiranoj na 17 stupnjeva Celzija!

autorski tim
Robin Decauxoblikovanje svjetla
Ivan Rousselskladatelj
Philippe Ragotroboti
Rodolphe Thibaudled
Pierre Blanchetinspicijent
Alice Rüestmajstor svjetla
Jean Luc Beaujaultasistent
Philippe Ménardautor

izvođači
Philippe Ménard

Odgovori

POVEZANE VIJESTI