P.P.P

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Žongliranje ledom i vlastitom transrodnom transformacijom autorice ili predstava koju ćete gledati rashlađeni na 17 stupnjeva Celzijusa.
autorski tim funkcija
Robin Decauxoblikovanje svjetla
Ivan Rousselskladatelj
Ivan Rousseloblikovanje zvuka
Philippe Ragotroboti
Rodolphe Thibaudled
Pierre Blanchetinspicijent
Pierre Blanchetmanipulacije
Alice Rüestmajstor svjetla
Jean Luc Beaujaultasistent
Jean Luc Beaujaultscenograf
Philippe Ménardautor
Philippe Ménardredatelj
Philippe Ménardscenograf
izvođači uloge
Philippe Ménard

Philippe Ménard profesionalnu je novocirkusku karijeru započeo 1991. godine, u skupini Jérômea Thomasa, a vlastitu Compagnie Non Nova osnovao je 1998. u Nantesu. Njihova predstava Jongleur pas confondre imala je 2007. međunarodnu premijeru baš na Festivalu novog cirkusa, na čijem ovogodišnjem, 6. izdanju gostuju predstavom P.P.P. iliti  Position parallèle au plancher (Pozicija paralelna podu).

Između dva zagrebačka gostovanja, Philippe je postao Phia, a osobna transrodna transformacija postala je okosnica predstave, o kojoj autorica kaže:

Nitko ne voli biti transrodan... za ovu kreaciju uglavnom su me inspirirali osjećaji i pitanja koja sam tijekom proteklih deset godina imala na turnejama i putovanjima po svijetu, kad bih osjećala da ne mogu više podnijeti svoju mušku kožu, kad bih se osjećala kao ženski transvestit odjeven u muškarca na muškom igralištu

Autorica koja je oduvijek bila fascinirana žongliranjem „nežonglirivog“ (npr. kaktusima ili vjetrom) proces vlastite transrodne transformacije portretira (između ostalog) žongliranjem leda i transformacijom istog u vodu, a sve to u dvorani temperiranoj na 17 stupnjeva Celzija!

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE