Naslovnica > PREDSTAVE > Zelena tura

Zelena tura

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nikolina Butorac, Marija Golub, Josip Horvat, Tihana Mandušić, Goran Ristić, Lejla Muhić, Ana Kinčić kroz tri će performansa okupirati gradske prostore, a tema je -ekološka.

Nikolina Butorac iz Zagreba se bavi performansom, videom i instalacijom. Studentica grafike na ALU u Zagrebu, grafički odsjek. Surađivala s Bacačima Sjenki, autorica mnogih izložbi. Marija Golub iz Splita je studentica animacije i novih medija. Sudjelovala i izlagala na mnogim izložbama i bavi se performansom. Josip Horvat je student diplomskog studija novih medija na ALU u Zagrebu. Dobitnik CEEPUS nagrade 2008, bavi se videom, performansom te vizualnim umjetnostima. Tihana Mandušić iz Splita je obrazovana na Odsjeku za film i video u Splitu, trenutno studentica diplomskog studija novih medija na ALU u Zagrebu. Dobitnica prve nagrade Essl - Award 2009., autorica izložbi i videa. Goran Ristić, student ALU u Mostaru, bavi se vizualnim umjetnostima i videom. Lejla Muhić iz Sarajeva djeluje unutar obrazovnog programa Nomad Dance Academy na području plesa i spoja različitih vrsta ritmova, kontinenata i tradicija. Ana Kinčić iz Zagreba je mlada dizajnerica i studentica ALU, bavi se plesom i performansom.

Zelena tura trokolaž je performansa skupine mladih perspektivnih umjetnika. U tri performansa na otvorenom okupiraju realan prostor grada i snažnim vizualima tematiziraju ekologiju. Snovita čežnja za izgubljenim rajskim vrtom svojevrsna je metafora osjećaja potpune odvojenosti od prirode prosječnog gradskog stanovnika. Pojmovi “bio” i “eko” proizvod su kapitalističkog društva te su tek ambalaža koja po uporabi postaje otpad u metaforičkom i sasvim konkretnom smislu. Ideju recikliranja i onečišćenja audiovizualno tematizira i treći performans dovodeći je u vezu s prirodnim ciklusima i energetskom tokovima svemira koji nasilno remete ljudske
aktivnosti.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE