Naslovnica > PREDSTAVE > Predstaviti sjećanja

Predstaviti sjećanja

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Performans instalacija Igora Josifova bavi se različitim mentalnim stanjima kroz koje umjetnik prolazi za vrijeme svakog svog nastupa.
autorski tim funkcija
Igor Josifovautor
izvođači uloge
Igor Josifov

Igor Josifov, mladi makedonski svestrani performer i vizualni umjetnik živi i radi na relaciji San Francisco – New York. Rad mu je obilježen raznolikošću i tijelom kao medijem za izražavanje svjetonazora i poruka kojima komentira i sažima suvremeni svijet. Često teatralni a svakako vizualno izražajni, njegovi multimedijalni performansi obiluju metaforičkim višeznačjem dok se, kako sam kaže, psihoanalitičkim pristupom percepciji i iskustvima svijeta te realnostima kulture, morala i etike, osvrće na vlastito iskustvo bivanja umjetnikom i komentira društvo u cjelini.

Present memories je performans-instalacija i komentar različitih mentalnih stanja kroz koje umjetnik prolazi za vrijeme svakog svog nastupa. Josifov izvodi kompilaciju svojih ranijih performansa i na taj način ih ponovno proživljava. Nakon višegodišnjeg rada koji uključuje eksperimentiranje čitavim nizom medija i kolaps granice između umjetnika i forme, Josifov se konačno odlučuje za svoje tijelo kao onaj idealan i primaran medij. U takvoj umjetničkoj koncepciji njegovo je tijelo vitalan značenjski element na polju socijalne semiotike koji u performansu i vizualnoj reprezentaciji zadobiva ključno mjesto polaska i istraživanja tematika identiteta, smrti, gubitka, te statusa ega u suvremenom društvu, kao i socijalno angažiranih tema obilježenih osobnim i umjetničkim komentarom.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter