Login za korisnike

Predstaviti sjećanja

Performans instalacija Igora Josifova bavi se različitim mentalnim stanjima kroz koje umjetnik prolazi za vrijeme svakog svog nastupa.

***

Igor Josifov, mladi makedonski svestrani performer i vizualni umjetnik živi i radi na relaciji San Francisco – New York. Rad mu je obilježen raznolikošću i tijelom kao medijem za izražavanje svjetonazora i poruka kojima komentira i sažima suvremeni svijet. Često teatralni a svakako vizualno izražajni, njegovi multimedijalni performansi obiluju metaforičkim višeznačjem dok se, kako sam kaže, psihoanalitičkim pristupom percepciji i iskustvima svijeta te realnostima kulture, morala i etike, osvrće na vlastito iskustvo bivanja umjetnikom i komentira društvo u cjelini.

Present memories je performans-instalacija i komentar različitih mentalnih stanja kroz koje umjetnik prolazi za vrijeme svakog svog nastupa. Josifov izvodi kompilaciju svojih ranijih performansa i na taj način ih ponovno proživljava. Nakon višegodišnjeg rada koji uključuje eksperimentiranje čitavim nizom medija i kolaps granice između umjetnika i forme, Josifov se konačno odlučuje za svoje tijelo kao onaj idealan i primaran medij. U takvoj umjetničkoj koncepciji njegovo je tijelo vitalan značenjski element na polju socijalne semiotike koji u performansu i vizualnoj reprezentaciji zadobiva ključno mjesto polaska i istraživanja tematika identiteta, smrti, gubitka, te statusa ega u suvremenom društvu, kao i socijalno angažiranih tema obilježenih osobnim i umjetničkim komentarom.

autorski tim
Igor Josifovautor

izvođači
Igor Josifov

Odgovori