Naslovnica > PREDSTAVE > Watching Others

Watching Others

PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nova suradnja koreografa Edwarda Cluga i skladatelja Milka Lazara otvara Međunarodni festival Zlatni lav u Umagu.
autorski tim funkcija
Milko Lazarautor
Milko Lazarskladatelj
Matjaž Marinasistent koreografa
Edward Clug autor
Edward Clug koreograf
Marko Japeljscenograf
Leo Kulaškostimograf

Edward Clug i Milko Lazar često surađuju, a neke su od njihovih projekata imali prilike vidjeti i domaći gledatelji – 'Pret-a-porter' gostovao je na Riječkim ljetnim noćima, dok je koreografiju napravljenu za portugalski Companhia nacional de Bailado Clug prošle godine prenio u zagrebački HNK pod imenom ‘Razloga 4’, u kojem se Lazar pojavljuje i kao izvođač, tj. svira uživo.

Njihova se najnovija predstava zove ‘Watching Others’ a naslov je, kako kaže sam Clug, dobila prema univerzalnom principu koji prožima izvedbene umjetnosti, no istovremeno se htio fokusirati na ono što je njemu ososbno od navjećeg interesa, a to je ljudsko tijelo i istraživanje njegovih mogućnosti. Iz tog je nastala predstava u kojoj se isprepliću nadrealni svijet, ostvaren pomoću arhitekture prostora kreirane kroz pomične zidove koji otkrivaju i zakrivaju tijela plesača,  s minimalističnom glazbom Milka Lazara, koju je skladao kao varijacije na temu dvaju Chopinovih preludija.

Plesače uživo prati poznati pijanist Bojan Gorišek, a dio glazbe ne nastaje uobičajenim sviranjem već udaranjem po klavirskim žicama različitim predmetima, dok se, snimkom doduše, opet kao izvođač glazbe pridružio i sam skladatelj.

Predstavu možete pogledati na otvaranju festivala Zlatni lav, 02.07.2010.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter