The Morning After the Night Before

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
OCJENA PUBLIKE:
12345
Novi autorski projekt Maše Kolar i Zorana Markovića u kojem istražuju strast i muško-ženske odnose.
autorski tim funkcija
Vladimir Končarautor videa
Marta Crnobrnjascenograf
Zoran Markovićkoreograf
Maša Kolarkoreograf
Petra Dančevićkostimograf
Aleksandar Sale Čavlekoblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Maša Kolar
Zoran Marković

Koreografsko-plesački dvojac sprema novu predstavu nakon što su za svoj triptih BoNet osvojili nagradu za najbolju domaću predstavu 27. TSP-a. Nova predstava The Morning After the Night Before kao i BoNet nastaje u produkciji Gradskog kazališta Sisak gdje će biti i premijerno izvedena, u sklopu Festivala kazališta u Starom gradu. Ovaj put tandem Kolar&Marković koreografski potpisuje cijelu predstavu.

Zoran Marković se školovao u baletnoj školi u Beogradu. Osvajanjem 3.nagrade na Benetton natjecanju plesa nastavlja dvogodišnje obrazovanje u baletnoj školi John Neumeier u Hamburgu i kod Marike Bezobrazove u Monte Carlu.1993. angažiran je u Ballett Dresden, a 1997.dobiva status soliste. U Dresdenu je plesao balete Johna Neumeiera, Stephana Thossa, Mats Eka itd. 1998. nastavlja karijeru u Thoss Tanz-Kompanie u Kielu, a od 2001. u Hanoveru, kao solista i balet-majstor. U ulozi Don Josea u baletu Karmen, Mats Eka, gostuje sa Lyon Balletom u Aziji. Od 2006. pleše u NDT-u gdje je radio sa Jiri Kylianom, Mats Ekom, Williamom Forsytheom, Paul Lightfoot/Sol Leon,Crystal Pite itd. Zoran je postavljao tri baleta Stephana Thossa u Queensland Balletu i Labuđe jezero u Essenu. Gostuje kao pedagog u Narodnom Pozorištu u Beogradu i Novom Sadu. Kreirao je koreografiju Interval za Narodno pozorište u Beogradu. Držao je plesne radionice u Australiji, Hrvatskoj, Srbiji i Njemačkoj. Trenutno radi kao slobodan plesač, koreograf i pedagog.

Maša Kolar dobila je plesno obrazovanje u školi suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu i u Belgiji. 1992. angažirana je u Ballett Dresden gdje 1995. dobiva status solistice. 1997. nagrađena je Mary Wigman nagradom za posebna plesna dostignuća u koreografijama John Neumeiera, Stephana Thossa, Mats Eka itd. 1998. započinje angažman u Thoss TanzKompanie u Kielu, a od 2001 s istom kompanijom seli u Hannover. U ulozi naslovnoj ulozi u baletu Karmen Mats Eka, gostovala je sa Lyon Balletom u Aziji. 2007 postaje članicom Aterbaleta u Italiji gdje radi sa Maurom Bigonzettijom, Ohad Naharinom i Walterom Matteini. Postavljala je 3 baleta Stephana Thossa u Queensland Balletu i “Labuđe jezero” u Essenu, koreografirala za balet Narodnog pozorišta u Beogradu. Držala je plesne radionice u Australiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Srbiji i Švedskoj. 2008. nagrađena je nagradom hrvatskog glumišta za ples. Danas radi kao plesni pedagog u učilištu ZKM-a i nastavlja plodnu internacionalnu karijeru kao slobodan umjetnik.

O svojoj novoj predstavi kažu sljedeće:

"Kad se dvoje ljudi nalazi pod utjecajem maksimalno divljih, maksimalno ludih, potpuno iluzornih i nadasve kratkotrajnih strasti, obavezno se moraju zakleti jedno drugome da će zauvijek , sve dok ih SMRT ne rastavi ostati u tom stanju povišene, abnormalne i iscrpljujuće ekstaze..."

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE