Naslovnica > PREDSTAVE > Solo za tri vizije – Petera Handkea, Samuela Becketta & Virginie Woolf

Solo za tri vizije – Petera Handkea, Samuela Becketta & Virginie Woolf

GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Troje velikih literarnih autora susrest će se na Tjednu suvremenog plesa u solu Miloša Sofrenovića
autorski tim funkcija
Chris Clowsuradnik za video
Cosimo Nandosuradnik za zvuk
Jan Visockysuradnik za zvuk
Miloš Sofrenovićautor
Miloš Sofrenovićkoreograf
Miloš Sofrenovićkostimograf
Miloš Sofrenovićscenograf
Miloš Sofrenovićautor videa
Miloš Sofrenovićoblikovatelj zvuka
izvođači uloge
Miloš Sofrenović

Miloš Sofrenović diplomirao je na londonskom Laban Centru in London.Dodatno se usavršavao na stipendijama organizacija kao što su: DanceWeb program (Austria), Dance Omi Residency program (SAD), DanzInc Residency Program (Singapur).  Plesao je za Odyssey Dance Theatre (Singapur), Tanz Theatre Wien (Austrija), Coartris (Njemačka), Pina Bausch Tanztheater Wuppertal (Njemačka) i Netherlands Dance Theatre II, ali i koreografirao za Johna Gallianoa i Dior. Njegove koreografije izvođene su u londonskom Cochrane Theatreu, u Bonnie Bird Theatre, na Solistice Festivalu i Edinburgh Fringe Festivalu. Povezivanje književnosti pokreta, njegova je trajna umjetnička opsesija.

***

Projekt Solo za tri vizije istražuje i izražava koncept “poetskog tijela” koje je sakriveno u svakome od nas. Naš unutrašnji svijet u dijalogu sa našim kretanjima u domeni vanjskog svijeta, formira cjelinu koju možemo doživjeti i kao formu pokreta, ili na još višem nivou, kao formu metafizike. Kroz moje unutrašnje dijaloge tijelo prestaje biti zatočenik svijeta logike, ali, istovremeno, time ne gubi vlastiti smisao – naprotiv. Da se poslužim riječima dvojice autora koji su, između inih, poslužili kao inspiracija za nastanak ovog djela:

“Često je manje važno revolucionarno mijenjati stvari, mnogo je važnije osvjestiti ih.”
Peter Handke, Kaspar i druge drame

“U ultimativnoj dubini svakog čoveka, u njegovoj srži – ne postoji mir, nego kretanje – ontološki dinamizam. Ovo kretanje je potpuno unutrašnji proces. Ono nije uvjetovano vanjskim povijesnim razvitkom. Ovo kretanje se razvija unutar same vječnosti. Otkriće iracionalnosti života ne umanjuje um pod svaku cijenu; naprotiv, otkrivanje te iracionalnosti pomaže oštrini uma.”

Nikolaj Berdjajev, Tragedija i svakodnevnica

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter