Login za korisnike

WARP2: Večer autorskih radova i performansa

Riječki Prostor+ predstavlja vam budućnost domaće plesne, koreografske i performerske scene.

***

WARP pogon Rijeka večeri čine pogon za prezentaciju autorskih radova, koji autorima želi pružiti uvjete za kontinuirani rad i afirmaciju, a u okviru kojih oni imaju priliku prezentirati svoje gotove ili radove u nastajnju, performanse ili video-plesne radove.

Obzirom na nepostojanje visokoškolskog obrazovnog sustava izvedbenih umjetnika u Hrvatskoj, projektom WARP2 nastoje se poticati radovi nastali kroz edukacijske cikluse Prostora +. U sklopu WARP2 večeri na 27. Tjednu suvremenog plesa predstavit će se Lucija Blažević, Maja Dobrila, Vladimir JežićTanja Kalčić, Ana Mojzeš, Matea Pasarić i Jasmin Vrban.

Organizirane radionice i produkcije na specifičnim lokacijama u Rijeci rezultirale su generacijom talentiranih umjetnika koji su se dalje školovali u Hrvatskoj i inozemstvu. Produkcije su prikazane na nekim od važnijih festivala kao što su Tjedan suvremenog plesa, Riječke ljetne noći, StreetArt Poreč, Crna ovca, WARP, OP.ART i Sedam dana stvaranja.  Kroz partnerstvo s MAPA-om (Moving Academy for Performing Arts) članovi Prostora plus sudjelovali na ljetnim akademijama u Berlinu, a danas neki od njih rade u hrvatskim nacionalnim kućama, Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, na televiziji i filmu, osnovali su umjetničke organizacije ili rade u kulturnom menadžmentu.

2008. i 2009.  Prostor + bio je nominiran za godišnju strukovnu nagradu Udruge plesnih umjetnika Hrvatske kao udruga koja daje bitan doprinos plesnoj sceni i aktivno djelovanje u području izvedbenih umjetnosti u Rijeci organizirajući produkcije te kontinuiranu edukaciju u suvremenom plesu.

Prostor+ od 2007. djeluje kroz Savez udruga Molekula u Rijeci.


Odgovori