Naslovnica > PREDSTAVE > WARP2: Večer autorskih radova i performansa

WARP2: Večer autorskih radova i performansa

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Riječki Prostor+ predstavlja vam budućnost domaće plesne, koreografske i performerske scene.
autorski tim funkcija
Jasmin Vrbankoreograf
Matea Pasarić koreograf
Ana Mojzeš koreograf
Tanja Kalčić koreograf
Vladimir Ježić koreograf
Maja Dobrila koreograf
Lucija Blažević koreograf

WARP pogon Rijeka večeri čine pogon za prezentaciju autorskih radova, koji autorima želi pružiti uvjete za kontinuirani rad i afirmaciju, a u okviru kojih oni imaju priliku prezentirati svoje gotove ili radove u nastajnju, performanse ili video-plesne radove.

Obzirom na nepostojanje visokoškolskog obrazovnog sustava izvedbenih umjetnika u Hrvatskoj, projektom WARP2 nastoje se poticati radovi nastali kroz edukacijske cikluse Prostora +. U sklopu WARP2 večeri na 27. Tjednu suvremenog plesa predstavit će se Lucija Blažević, Maja Dobrila, Vladimir JežićTanja Kalčić, Ana Mojzeš, Matea Pasarić i Jasmin Vrban.

Organizirane radionice i produkcije na specifičnim lokacijama u Rijeci rezultirale su generacijom talentiranih umjetnika koji su se dalje školovali u Hrvatskoj i inozemstvu. Produkcije su prikazane na nekim od važnijih festivala kao što su Tjedan suvremenog plesa, Riječke ljetne noći, StreetArt Poreč, Crna ovca, WARP, OP.ART i Sedam dana stvaranja.  Kroz partnerstvo s MAPA-om (Moving Academy for Performing Arts) članovi Prostora plus sudjelovali na ljetnim akademijama u Berlinu, a danas neki od njih rade u hrvatskim nacionalnim kućama, Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, na televiziji i filmu, osnovali su umjetničke organizacije ili rade u kulturnom menadžmentu.

2008. i 2009.  Prostor + bio je nominiran za godišnju strukovnu nagradu Udruge plesnih umjetnika Hrvatske kao udruga koja daje bitan doprinos plesnoj sceni i aktivno djelovanje u području izvedbenih umjetnosti u Rijeci organizirajući produkcije te kontinuiranu edukaciju u suvremenom plesu.

Prostor+ od 2007. djeluje kroz Savez udruga Molekula u Rijeci.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE