Naslovnica > PREDSTAVE > Projekt: 12/2

Projekt: 12/2

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Saznajte što šest mladih glumica ima za reći o sebi, kazalištu i svakodnevnom životu.

Ovaj autorski rad nastao je u suradnji šest glumica, Ane Vilenice, Ivane Krizmanić, Csille Barath-Bastajić, Romine Vitasović, Marije Tadić i Tanje Smoje, dramaturginje Olje Lozice i Slobodana Karajlovića.

Predstava se sastoji od niza monologa u kojima glumice progovaraju o osobnim problemima, kazališnom pozivu, ljubavnim zavrzlamama i mnogim drugim stvarima. Pa se tako Ivana Krizmanić između ostalog bavi i raznim vrstama smijeha dok Tanja Smoje objašnjava kako funkcionira njezin organizam; gdje se nalazi vatrogasna a gdje policijska postaja i naravno, hitna pomoć. Csilla Barath-Bastaić bavi se egzibicionizmom u kazalištu a Ana Vilenica nemogućim ritmom života koji nameće glumački poziv. I dok Romina Vitasović pleše do iznemoglosti, Marija Tadić priča o tome kako joj njezina vrlo doslovna vizualizacija otežava život.

Bez scenografije, kostima i svjetlosnih efekata, na praznoj pozornici, šest glumica će vas u nešto više od sat vremena uvući u svoje priče nastale prema biografskim elementima.

Projekt 12/2 nastao je u sklopu projekta koji je prije nešto više od godine dana pokrenula Ellen Stewart u suradnji sa ZKM-om. Produkcijsku podršku Projektu 12/2 pruža stvaralačka mreža Zebra.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter