Login za korisnike

Cabaret Torch

Na 3. Gumbekovim danima gostuje Cabaret Torch, monodrama bosanskog glumca Marinka Nikolića.

***

Predstavu je režirao Adis Bakrač, diplomirani filmski i kazališni redatelj, čiji su kratki filmovi postigli zapažen uspjeh na međunarodnoj sceni. Svoj prvi, i zasad jedini dugometražni film 'Gola koža' snimio je 2009. godine i to prema pobjedničkom scenariju Zlatka Topčića na Sarajevo film festivalu iz 2003. godine. U filmu su nastupili i domaćoj publici vrlo poznata imena poput Mire Furlan, Zijaha Sokolovića i Vilima Matule.

Službena najava ne odaje previše, pa ju prenosimo u cijelosti, a o čemu je zapravo riječ, pogledajte u Histrionskom domu 19. ožujka.

Segmenti ove priče Marinka Nikolića protkani su žudnjom za ljubavlju, a u kontekstu te žudnje smještala se njena sjenka, njena tamna strana točnije ljudska patnja. Junak ove priče provodi nas kroz tabu temu koja je posvećena onima koji su drugačiji, onima koji su na svojevrstan način žigosani od strane društva. Marinko Nikolić se okreće vidu komunikacije koja se odvija od tragičnog prema komičnom podižući intonaciju i gradeći parabole.

autorski tim
Marinko Nikolićautor teksta
Vanja Popovićscenograf
Adis Bakračredatelj

izvođači
Marinko Nikolić

Odgovori

POVEZANE VIJESTI