Naslovnica > VIJESTI > INFO > Kulturna vijeća uzvraćaju udarac?

Kulturna vijeća uzvraćaju udarac?

Bura oko rezultata Natječaja za javne potrebe u kulturu Grada Zagreba - ne smiruje se. Vijeće za urbanu i kulturu mladih tvrdi kako sredstva nisu dodjeljena u skladu s njihovim predikatima, i od Grada ultimativno traži objašnjenje.
Share on facebook
Share on twitter

Gostujući u 26. veljače emisiji Hrvatskog radija, 'Katapultura', urednika Vida Mesarića, predsjednik Vijeća za urbanu i kulturu mladih, Mario Kovač potvrdio je priču o kojoj već dulje bruje kuloari. Financijske potpore objavljene u rezultatima Natječaja Grada Zagreba ne odgovaraju predikatima tj. ocjenama koje je projektima dodijelilo nadležno vijeće. Tko je onda mimo Vijeća donio odluke o raspodjeli sredstava, i zašto, pitanja su na koja odgovor traži i samo Vijeće.

Kovač je u 'Katapulturi' izjavio kako je barem četvero od pet članova Vijeća bilo iznenađeno brojakama koje su ugledali na konačno objavljenim rezultatima, te da su stoga napisali pismo gradskoj Upravi zahtjevajući objašnjenje. Ne dobiju li isto u najkraćem roku, i pismo, ali i predikate objavit će - javno.

Kao posebno intrigantne primjere, Kovač je naveo one festivala No Jazz Festival i Žedno uho, kojima je Vijeće treću godinu za redom dodijelilo najviši mogući predikat AA (a koji podrazumjeva obavezno financiranje u što je moguće većem iznosu), a da oni u konačnim rezultatima nisu dobili ni kunu potpore. Naravno, bilo je i obrnutih primjera, slučajeva u kojima su projekti s predikatom D (dakle - oni kojima Vijeće odlučuje uskratiti potporu) dobili više stotina kuna sredstava.

Na potezu je - Grad.

Cijelu snimku emisije 'Katapultura', poslušati možete ovdje:

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Što reći na sve ovo?!
    Možda bi najprimjerenije bilo citirati jednu mudru /staru / poslovicu u Dalmaciji: ” Ne bunim se zbog malog dijela, već zbog nepravednog dijela!”.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE