Login za korisnike

Eksplicitni sadržaji

Bacači sjenki nastavljaju svoje projekte realizirati u trilogijama. Ova najnovija bavi se – zajedništvom.

***

Bacači sjenki ponovo rade trilogiju, ali ovaj put ne o javnim prostorima nego o zajedništvu. Trilogija će nastati u suradnji s tri različita kazališta.

Prvi dio, Eksplicitni sadržaji, premijerno će biti izveden u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Eksplicitni sadržaji bave se položajem pojedinca u zajednici, borbom za isti te društvenim ulogama i konvencijama na koje pristajemo. S obzirom na to da je kazalište jedna velika konvencija, Bacači sjenki propitivat će do koje mjere je publika spremna na tu konvenciju pristati. U Eksplicitnim sadržajima i publika i izvođači sami odlučuju o svojem položaju u zajednici.

Eksplicitni sadržaji je politički korektna predstava (društveni dogadjaj) koja jednako vrijeđa sve i/ili ostavlja sve jednako ravnodušnim. U bavljenju zajednicom, pa čak i onom kazališnom, ovo je insceniranje jednog susreta s mnogostrukim posljedicama koje možemo čak i predvidjeti.

Za drugi dio trilogije, ®evolucija: Master Class planirana je suradnja s beogradskim Ateljeom 212 u srpnju a za treći, Muški/Ženski – Ženske/Muške s Teatrom &TD u studenom. Eksplicitne sadržaje izvodi ansambl ZKM-a.


Odgovori