Login za korisnike

Čorba od kanarinca

Prva predstava u sklopu INK-ovih Dana Vojvodine prati priču dugogodišnjeg bračnog para kojem ne id sve više onako kako su se nadali…

***

Na jednom krevetu koji čini gotovu sve scenografiju predstave u produkciji Pozorišta mladih iz Novog Sada, dogodit će se većina radnje Čorbe od kanarinca.

Radi se o trenutačno popularnom tekstu autora Miloša Radovića, koja prati reminiscencije bračnog para od trenutka njihovog prvog susreta, preko očiglednog straha koji mladi par osjeća prema braku, do nevolja novopečenih roditelja, te stanja jednog već odmaklog, zrelog stadija bračnog života, te života bez djece.

Ono što daje poticaj za početak takvog prisjećanja jest bračna kriza Jelene i Mede, koje tumače glumci Jovana Stipić i Radoje Čupić, a koje su odlučili riješiti jednom i zauvijek razvodom. Bračna kriza, za koju se nalaze mnogi razlozi, uključujući financijsku situaciju, probleme u komunikaciji, pa sve do rata, postaje mjesto istraživanja i tematiziranja braka kao nade za sigurnim utočištem gdje je bračni partner solucija svih životnih problema. No, kako to nije ni izbliza istina, 'Čorba od kanarinca' pokušava brisati sve iluzije o braku kao o sigurnom mjestu, no ipak pritom humorom istaknuti sve ono što ipak ponekad čini zajednički život ugodnim.

Predstavu je režirao Nenad Gvozdenović, a možete je pogledati u Istarskom narodnom pozorištu na Danima Vojvodine.

autorski tim
Miloš Radovićautor teksta
Nenad Gvozdenovićredatelj

izvođači
Jovana Stipić
Radoje Čupić

Odgovori

POVEZANE VIJESTI