Login za korisnike

Sabrana dela Viljema Šekspira

Shakespeareove drame su stvarno dugačke, pa su ih trojica američkih glumaca skratili, ne bi li sve skupa stale u koji sat. I na scenu NP Subotica.

***

Volite li Shakespearea? Jeste li oduvijek sanjali o tome da na jednom mjestu dobijete uvid u svih njegovih 37 djela, što tragedija što komedija? Onda su za vas idealna ‘The Complete Works of William Shakespeare (abridged)' ili ‘Sabrana djela Williama Shakesparea (skraćena)' ili pak Sabrana dela Viljema Šekspira u izvedbi Narodnog pozorišta iz Subotice.

‘The Complete Works of William Shakespeare (abridged)' je autorski rad trojice američkih glumaca i pisaca Adama Longa, Daniela Singera i Jesseja Winfielda iz Reduced Shakespeare Company kojima je prvima palo na pamet skresati velikog Barda na svetogrdno vremensko trajanje.

Tekst kojeg u Zagrebu svako malo možete pogledati u izvedbi mađarske Madhouse Theatre Company, u Subotici je režirao Kokan Mladenović, a čija je inscenacija teksta Maje Pelević 'Ja ili netko drugi' gostovala na 22. Gavellinim večerima.


Odgovori

POVEZANE VIJESTI