Naslovnica > PREDSTAVE > Garbage Epic

Garbage Epic

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U Teatru &TD pogledajte Garbage Epic, projekt Marka Jastrevskog i Saše Božića koji kombinira formu trailera, ideju komičnog tijela i melankoliju.
autorski tim funkcija
Franz Schubert skladatelj
Marko Jastrevskiautor
Damir Šimunovićoblikovatelj zvuka
Saša Božićautor
izvođači uloge
Marko Jastrevski

Garbage epic autori su sami najavili sljedećim riječima: ‘Zamišljen je kao umirujuća, polagana komedija zavođenja koja je u isto vrijeme prožeta melankolijom. Rad predlaže 2 tipa kretanja: jedno koje počiva na reprezentaciji figurativne i skulpturalne geste i drugo temeljeno na ideji komičnog tijela. Konceptualno, projekt se zanosi idejom trailera, najave neke neobične epske radnje. Sama forma trailera, filmske najave, inzistira na brzini, akumulaciji naizgled nepovezanog materijala, svojevrsnoj montaži atrakcija koje žele svojom spektakularnošću "kupiti" potencijalnog gledatelja.’

Projekt je započeo je kao istraživanje Marka Jastrevskog u sklopu Nomad Dance Academy 2008, a zamišljen je kao niz work in progress prezentacija, od kojih je jedna već održana 2008. u ljubljanskoj Staroj Elektrani. Pozvan je na festival Mladi levi u Ljubljani, te Platformu mladih koreografa u Zagrebu.

De facto je kazališna skupina koju su 2009. osnovali plesni i kazališni umjetnici Barbara Matijević i Saša Božić s ciljem povezivanja s međunarodnim umjetnicima koji s autorima dijele slične motive u polju istraživanja i eksperimenta u izvedbenim umjetostima. Dosad je de facto producirao tri rada: I am 1984 Barbare Matijević i Giuseppea Chica, 'Sweet dreams are made of this 'koji je  nastao u suradnji s berlinskim koreografkinjama Isabelle Schad i Simone Aughterlony te koprodukciji s berlinskim Hebbel am Ufer kazalištem, Victoria teatrom iz Ghenta te Gessnerallee kazalištem iz Zuricha, i 'Tracks' Barbare Matijević i Giuseppea Chica, nastao u koprodukciji s Kaaitheatrom iz Bruxellesa, Eurokazom i zagrebačkim Muzejem suvremene umjetnosti.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE