Naslovnica > VIJESTI > INFO > Kazalište Marina Držića opet bez ravnatelja

Kazalište Marina Držića opet bez ravnatelja

Ponovljeni natječaj za mjesto ravnatelja Kazališta Marina Držića i opet je poništen, i to navodno zato jer su trojica prijavljenih kandidata dostavila nepotpunu dokumentaciju.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo: Kazalište Marina Držića prvo je u nas iskoristilo mogućnost otvorenu novim Zakonom o kazalištu, a po kojem se natječaj za novog raspisuje godinu dana prije isteka mandata trenutnog ravnatelja. Na natječaj su se javila trojica kandidata, Mišo Mihočević, Frane Perišin i Sandro Damian, no natječaj je u siječnju ove godine -  poništen.

Potom je Kazališno vijeće Kazališta Marina Držića raspisalo novi natječaj, a rok za prijavu kandidata bio je do petka, 20. studenog. Javio se i opet isti trojac, a kazalište je u međuvremenu program smanjilo na minimum, od početka sezone nije još imalo niti jednu jedinu premijeru, a financijske skandale da i ne spominjemo.

No, nakon što je istekao i rok ponovljenog natječaja Kazališno vijeće u sastavu  Davor Miloglav (predsjednik), akademik Luko Paljetak i glumica Nina Hladilo, na sastanku održanom u ponedjeljak, 7. prosinca, nije odabralo niti jednog jedinog kandidata, iako aktualnom - Mihočeviću - mandat ističe 13. prosinca. Članovi Vijeća tvrde da konačnu riječ u cijeloj priči ima Grad Dubrovnik, čija je pak  dogradonačelnica Tatjana Bonačić Šimac, i zamjenica gradonačelnika zadužena za kulturu i društvene djelatnosti o cijeloj priči izjavila:

Ništa još službeno nismo dobili, iako smo usmeno upoznati da Kazališno vijeće nije bilo zadovoljno pristiglim ponudama. Zasad ništa podrobnije ne mogu reći .

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI