Naslovnica > PREDSTAVE > Popcorn

Popcorn

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Britanski kazališni hit nastao prema istoimenom romanu o problemima medija i slave danas, stiže u Gavellu u režiji Dražena Ferenčine.
autorski tim funkcija
Robert Orhelvideo
Lada Martinac - Kraljdramaturg
Ben Eltontekst
Tomica Hrupeljscenograf
Mate Matišićskladatelj
Marita Ćopokostimograf
izvođači uloge
Ana BegićScout
Antonija Stanišić ŠperandaVelvet
Bojana Gregorić VejzovićBrook Daniels
Duško ValentićKarl Brezner
Enes VejzovićWayne Hudson
Filip ŠovagovićBruce Delamitri
Ivana BolančaKirsten
Jelena MiholjevićFarrah Delamitri
Nenad CvetkoBill

Suvremeni britanski pisac Ben Elton okušao se u raznim medijima, pišući romane, dramske tekstove i televizijske scenarije, a nama je vjerojatno najpoznatiji kao koautor serije Crna Guja, koju smo imali prilike pratiti na malim ekranima. Popcorn je nastao kao dramatizacija istoimenog hvaljenog romana, u kojemu se Elton usredotočio na razotkrivanje dvostrukog morala suvremenog društva.

U izvedbi Gavellinog ansambla i režiji Dražena Ferenčine, Eltonov tekst, u isto vrijeme crna komedija, triler i moralna rasprava, prikazuje svijet gdje se i smrt sije usput, napučen osobama koje su "nitko i ništa" sve dok se ne pojave u novinama ili na televiziji, jer sposobni su postojati samo kao slika o sebi.

"Ekran se pretvara u osnovnu metaforu našeg vremena. Ekran televizijski, filmski ili kompjuterski, ima utjecaj, ima znanje i ima moć. Njemu se prepuštamo, njemu vjerujemo, s njim živimo."

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter