Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Čudesni sastav Odbora za kulturu zagrebačke Skupštine

Čudesni sastav Odbora za kulturu zagrebačke Skupštine

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, izglasan je i novi sastav Odbora za kulturu.
Share on facebook
Share on twitter

Danas je konstituirana zagrebačka Gradska Skupština i njezina radna tijela, pa tako i  Odbor za kulturu.

U njega su, međutim, imenovani zastupnice i zastupnici koji osim što dolaze iz suprotstavljenih političkih opcija, imaju i pozamašnu popudbinu osobni sukoba, pa je sva prilika da ubuduće od rasprava na sjednicama tog tijela možemo očekivati - svašta.

Za predsjednika Odbora izabran je glumac i aktivist Vilim Matula (Možemo!), za članove 'siva eminencija' Možemo! Teodor Celakoski, potom kustos Tihomir Milovac također iz kvote Možemo!, a koji je u prethodni saziv Skupštine ušao na listi Sandre Švaljek u koaliciji sa Hrvatskom konzervativnom strankom Ruže Tomašić, potom bivša intendantica HNK u Zagrebu i kratkovjeka zagrebačka pročelnica za kulturu, Ana Lederer (Domovinski pokret), te konačno nesuđena HDZ-ova zagrebačka dogradonačelnica Iva Hraste-Sočo, savjetnica ministrice kulture i članica Kazališnog vijeća HNK u Zagrebu.

Pred Odborom bi se vrlo brzo trebala naći sva sila imenovanja ravnatelja gradskih ustanova u kulturi, jer aktualnim ističu mandati, a jedan od takvih natječaja - onaj za ravnatelja Komedije - raspisan je i prije lokalnih izbora.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE