Naslovnica > PREDSTAVE > Zmija u njedrima

Zmija u njedrima

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kako je kći ubila oca da bi dobila novce od svoje sestre koja je ubila njegovu medicinsku sestru, a zapravo nije jer je ova ubila nju.
autorski tim funkcija
Goran Krmpotićoblikovatelj svjetla
Ana Mikulićkostimograf
Irena Kraljićscenograf
Vladimir Cvetković Severprevoditelj
Rajko Minkovićredatelj
Alan Ayckbournautor teksta
Dario Hakoblikovatelj zvuka
izvođači uloge
Hana HegedušićAlisa*
Ines BojanićMiriam
Jasna Palić PicukarićAnabela
Ružica MaurusAlisa*

Drama Alana Ayckbourna, Zmija u travi iz 2002. godine, drugi je dio njegovih priča o duhovima, i bavi se temom prošlosti koja proganja tri srednjovječne žene. Tekst je prvi put u Hrvatskoj izveden u varaždinskom MMC, a u sezoni 2020/2021 stiže i na repertoar Gradskog kazališta Požega.

U središtu je radnje Annabel koja je razvedena te slabog zdravlja nakon što je preživjela infarkt. Vraća se svojoj obiteljskoj kući na sprovod svoga oca, te se susreće sa svojom sestrom Miriam. No, ono što će joj zadati probleme je susret s Alice, medicinskom sestrom njenog oca, koja tvrdi da je njena sestra Miriam ubila oca, i kako ona ima dokaze za to, te ako ne bude plaćena 100 000£ ako joj se ne plati kompenzacija za to što ju je Miriam otpustila. Dvije sestre planiraju kako je spriječiti o tome, jer iako je Annabel u početku šokiran, prisjeća se svih trauma iz djetinjstav te načina na koje ih je njihov otac sve zlostavljao. Plan je – ubiti medicinsku sestru. Što i učine, otrovavši joj čašu vina. No priča se okreće u trenutku kada se Alice vraća kao prikaza iz mrtvih, te uzrokuje još jedan Annabelin infark, ovaj puta kobni. Naravno, Alice i Miriam su zapravo bile ljubavnice koje su htjele doći do Annabelinog novca. No Miriam odlazi i dalje, pa ubija svoju ljubavnicu Alice a, ostavši sama na dvorištu ispred kuće, odjednom začuje glas svoga oca...

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter