Naslovnica > VIJESTI > Kotar SEZONA!6

Kotar SEZONA!6

Zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera u Primorsko-goranskoj županiji i mogućnosti održavanja kazališnog programa stvorili su se uvjeti da program Kotar SEZONE!6 otpočne svoju provedbu u 2021. godini.
Share on facebook
Share on twitter

Kotar SEZONA! proteklih šest godina prikazuje gostujuće i premijerne naslove nacionalnih, gradskih i nezavisnih kazališnih udruženja, a ove godine u programu kazališne sezone na Kazališnoj sceni Pero Kvrgić prikazat će se ukupno 13 kazališnih naslova namijenjenih svim dobnim skupinama. Cilj programa je svakog mjeseca do kraja godine prikazivati naslove u sklopu scene za djecu i mlade te večernjoj sceni na području Gorskog kotara.

Kotar SEZONA! pozicionira Gorski kotar kao kulturni centar na okosnici Zagreba, Rijeke i Ljubljane, a regionalnom stanovništvu omogućuje aktivnu participaciju u stvaranju nove kulturne vrijednosti od posebnog značaja na regionalnom, nacionalnom i Europskom nivou.

Aktivnosti programa kontinuirano se provode u suradnji i pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, lokalnom i regionalnom samoupravom, Primorsko-goranskom županijom, udrugama civilnog društva, obrazovnim institucijama, samostalnim umjetnicima, volonterima te umjetnicima iz zemlje i svijeta.

Svojom provedbom projekt se direktno naslanja na ciljeve decentralizacije kulturnog sadržaja sukladno zakonu o Ruralnom razvoju RH, doprinosi ostvarenju ciljeva Zakona o brdsko-planinskom području i ciljevima kulturnih strategija Europske unije.

Program otvorenja sezone je kako slijedi:

Četvrtak, 13.5.2021. u 20h, svečano otvorenje kazališne sezone i predstava "Jezične varijacije" u izvedbi Binocular teatra
Srijeda, 19.5.2021. u 18h, predstava za djecu "Kitostoperi" u izvedbi Tigar teatra

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI