Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Tomašević: Ne znam tko organizira prosvjed protiv Uprave HNK u Zagrebu

Tomašević: Ne znam tko organizira prosvjed protiv Uprave HNK u Zagrebu

Tomislav Tomašević, kandidat kolacije Možemo, Zagreb je naš i Za grad, za zagrebačkog gradonačelnika iznio je večeras glavne smjernice svoje kulturne politike.
Share on facebook
Share on twitter

Tomislav Tomašević gostovao je večeras u emisiji Pressing N1 televizije urednika i voditelja Ilije Jandrića.

Kao ključnu odrednicu svoje kulturne politike naveo je potrebu depolitizacije kadroviranja u javnim kulturnim ustanovama, ističući kao indikativne brojne slučajeve javnih natječaja sa samo jednim kandidatom, jer "se zna tko to mora dobiti". Istaknuo je i važnost  participiranja radnika u procesu izbora ravnatelja.

Kako onda doživljava participativnost koju traže zaposlenici HNK u Zagrebu koji se bune protiv aktualne uprave koju optužuju za mobbing, Tomašević je ustvrdio da se taj slučaj mora "rasplesti do kraja". Po njemu, jasno je da su "uspjesi na van" veliki, ali da je situacija unutar kuće "nikad gora". Podsjetio je da je upravo njegova platforma tražila osnivanje Povjerenstva, no nije bio upitan, a sam nije imao potrebu komentirati sastav tog povjerenstva, čiji je jedan član osoba kojoj se sudi za zlouporabu ovlasti i položaja.

Na izravan upit voditelja odgovorio je da ne zna tko organizira prosvjed i da s njim nije upoznat, ali da misli da se situacija uHNK Zagreb mora istražiti i popraviti radna atmosfera u kući, a da je za to važna suradnja s državom.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE