Naslovnica > PREDSTAVE > Vanishing acts

Vanishing acts

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Tri koproducenta, dvije koreografkinje i dva sola - iliti 'Vanishing Acts' Petre Hrašćanec Herceg i Sanje Tropp Frühwald.
autorski tim funkcija
Sanja Tropp Frühwaldkoreograf
Zdravka Ivandija Kiriginkostimograf
Zdravka Ivandija Kiriginscenograf
Damir Šimunovićskladatelj
Petra Hrašćaneckoreograf
Saša Božićdramaturg

Kolektiv VRUM, zaslužan i za varaždinske Dane performansa i plesa te zagrebački dance_lab_colective, udružili su produkcijske snage  sa Teatrom &TD, a sve ne bi li proiveli svoju zajedničku novu premijeru. Po srijedi su dva sola, u kojima se Petra Hrašćanec Herceg i Sanja Tropp Frühwald, naizmjenično pojavljuju i kao izvođačice i kao koreografkinje.

Službena najava kaže ovako:

Vanishing acts pokušavaju čin destrukcije individue, kao nositelja kazališnog akta, uzeti za početnu točku istraživanja medija teatra. Može li akt destrukcije, rastakanja identiteta afirmirati potencijale za razvoj novih. Razvlaštenje tijela postaje izvorištem beskonačnih narativa u jednom slučaju, dok nam se razobličeno tijelo u drugom primjeru prikazuje kao himera; pozvani smo osluškivati njegovo neljudsko bilo.

U formalnom smislu radi se o dva sola koja kroz kazališni i plesni medij istražuju istu temu, dok su odgovori iznenađujuće disparatni i pred gledatelja postavljaju složenu igru asocijacija i međusobnog konektiranja dvaju radova.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter