Naslovnica > PREDSTAVE > Addamsovi

Addamsovi

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Najjezivija obitelj suvremene pop-kulture u raspjevanoj verziji koju je za MGL režirao Aleksandar Popovski.

The Addams Family ili u prijevodu na slovesnki - Addamsovi, glazbena je komedija za koju je glazbu i stihove napisao Andrew Lippa a libreto Marshall Brickman i Rick Elice. Predstava se temelji na likovima iz istoimenog strip serijala Charlesa Addamsa i prikazuje sablasnu ameri;ku obitelj s naročitim afinitetom za jezivo. Iako je strip rezultirao nizom televizijskih i filmskih adaptacija, ovaj je mjuzikl prva kazališna verzija izvornika.

Nakon pretpremijera u Chicagu 2009., predstava je premijerno izvedena na Broadwayu u travnju 2010. U originalnoj su podjeli glavne uloge igrali Nathan Lane (Gomez) i Bebe Neuwirth (Morticia). Iako nije osvojila niti jednu od najvećih američkih kazališnih nagrada, predstava je bila iznimno omiljena kod publike pa je ulog od 10 odnosno 15 milijuna dolara (ovisno o tome koji izvor konzultirate), rezultirao prihodom od preko 60 milijuna.

U rujnu 2011. prestava se uputila na iznimno uspješnu sjevernoameričku turneju, a potom su uslijedile i brojne lincencne izvedbe diljem svijeta, uključujući i onu slovensku u produkciji Mestnog gledališča ljubljanskog, u režiji Aleksandra Popovskog.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter