Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > 6. Midsummer Scene Festival

6. Midsummer Scene Festival

Šesto izdanje odvoja se pod egidom 'Sezona ljubavi i mržnje.'
Share on facebook
Share on twitter

Dubrovački simfonijski orkestar svečanim nastupom u petak, 21. lipnja u 21 sat otvara Midsummer Scene besplatnim koncertom ispred crkve Sv. Vlaha, a pod dirigentskom palicom Noormana Widjaja. Ovaj koncert održava se povodom Svjetskog dana glazbe i prvog dana ljeta u organizaciji TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika. Jedan od najsvestranijih hrvatskih umjetnika, pijanist i skladatelj Matej Meštrović u pratnji Dubrovačog simfonijskog orkestra izvest će svjetsku premijeru New England Rhapsody.

Premijera dugoočekivane Shakespearove tragedije Romeo i Julija na Lovrjencu će biti izvedena u subotu, 22. lipnja u 21.30 sat. Predstave će se izvoditi svaku večer osim 27. lipnja sve do 5. srpnja. Georgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo predvode sjajan glumački ansambl, a redatelj je Sean Aita. On Veronu stavlja u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kad su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.

U četvrtak, 27. lipnja u 21.30 sat Midsummer Scene po prvi će puta na Lovrjencu ugostiti hrvatsku predstavu Ja koja imam nevinije ruke, monodramu o životu Vesne Parun, u režiji Ivana Lea Lema i izvedbi Vesne Tominac Matačić. Pjesma je to koja prikazuje odrastanje generacija djevojaka i žena, služeći kao utjeha, znak je da ni najveći gubitak nije samo gubitak, da može biti dar. Ovo se savršeno uklapa u šesto izdanje festivala Midsummer Scene ovogodišnjeg naziva Sezona ljubavi i mržnje.

Pred sam kraj Festivala, u subotu 6. srpnja u 21.30 sati u Kneževom dvoru održat će se Cabaret Songs for Lovers (and Other Idiots). u izvođenju Sarah-Louise Young i pijanista Michael Roulstona. Sarah je proslavljena glumica, spisateljica i cabaret izvođačica. Zajedno sa Michaelom Roulstonom dolazi u Dubrovnik, a ovaj je poznati duo dobitnik mnogih prestižnih nagrada. Nastupali su i u Café de Paris, Hippodrome Theatre i The Elgar Room u Royal Albert Hallu.

Ovogodišnji Festival završava u nedjelju, 7. srpnja u 21.30 sati koprodukcijom između Midsummer Scene-a i dugogodišnjeg partnera festivala Doma Marina Držića te kazališta Marina Držića s predstavom Uncle Maroye Ree-examined u režiji Paola Tišljarića. Na engleskom jeziku izvest će je dio ansambla iz predstave Romeo i Julija.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London. Ulaznice za predstave mogu se kupiti putem službene web stranice www.midsummer-scene.com.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI